Motorul Otto si Diesel

Extras din referat Cum descarc?

Rudolf Diesel a foast inventatorul motorului diesel, mororulu care functiaoneaza cu ajutoril motorinei. S-a nascul pe 18 martie 1858 la Paris, si a trait pana pe 29 septembrie 1913. Incepand din 1885, timp de 13 ani, Diesel a lucrat la motorul sau, intr-un laborator-magazin din Paris. Primul model al lui Diesel a aprut pe la sfarsitul lui 1896 si inceputul lui 1987. Rudolf Diesel a foast inventatorul motorului diesel, adica mororului care functiaoneaza cu ajutoril motorinei. Sa nascul pe 18 martie 1858 la Paris, si a trait pana pe 29 septembrie 1913. Incepand din 1885, timp de 13 ani, Diesel a lucrat la motorul sau, intr-un laborator-magazin din Paris. Primul model al lui Diesel a aprut pe la sfarsitul lui 1896 si inceputul lui 1987. Motorul Diesel este un motor cu ardere interna in 4 timpi cu aprindere prin injectie. Locul bujiei este luat de o pompa de injectie care pulverizeaza in cilindru motorului la presiunea ridicata. foloseste drept combustibil motorina. T1Admisia-supapa de admisie este deschisa, pistonul de deplaseaza din PMS in PMI si in cilindru se aspira aerul la presiunea atmosferica. supapa de evacuare este inchisa. Procesul are loc la presiune constanta, deci este izobar.
T2-Compresia-ambele supape sunt inchise. Pistonul se deplaseaza din PMI in PMS. si aerul este puternic comprimat. iar temperatura ajunge la 700-800 C. Procesul se desfasoara foarte rapid, fara schimb de caldura, deci este adiabatic.
T3 Arderea si detenta- ambele supape sunt inchise. Pistonul se afla la PMS. Pompa de injectie pulverizeaza picaturi foarte fine de motorina in cilindru. Deoarece temperatura in cilindru este mai mare decat temperatura de aprindere a combustibilului, aceasta se aprinde si arde la temperatura constanta, deci, izobar.
Prin cantitatea asta se produce cantitatea de caldura Q1. Gazele rezultate din ardere se dilata adiabatic.
pistonul se deplaseaza in PMI efectuandu-se lucru mecanic.
Timpul 3 este singurul timp motor.
T4-Evacuarea-Supapa de admisie este inchisa, iar cea de evacuare este deschisa. Presiunea scade brusc in cilindru pama la valoarea presiunii atmosferice, procesul avand loc la volum constant, deci izocor, si stemul cedeaza caldura Q2 in exterior. Pistonul se deplaseaza din PMI in PMS si evacueaza gazele de ardere.
Cand pistonul ajunge la capatul cursei se inchide supapa de evacuare si dce deschide supapa de admisie.
Sectiunea tarnsversala la motorul Diesel Motorul Otto Motorul Otto este denumit astfel dupa numele inventatorului sau Nikolaus August Otto. Este un motor ce foloseste drept combustibil un amestec de aer si vapori de aer si vapori de benina ce se realizeaza in carburator. Amestecul este aspirat intr-un cilindru cu piston prevazut cu inele comcentrice elastice (segmenti) prin supapa de admisie.
Cu ajutorul unei bujii se produce o scanteie, combustibilul arde, producand gaye care imping pistonul si efectuiaya lucrul mecanic.
Pistonul este legat de un sistem biela-manivela care are rolul de a transforma ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Motorul Otto si Diesel.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!