Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mecanica este ramura fizicii care se ocupa cu miscarea corpurilor materiale si cu fortele care determina miscarea. Cand impingem sau tragem un corp spunem ca exercitam o forta asupra lui. Forta de care ne dam seama, zi de zi, este forta de atractie gravitationala exercitata asupra fiecarui corp fizic de catre pamant. Ea este numita greutatea corpului. Fortele gravitationale pot actiona in spatiu de la distanta, fara contact direct.

Este partea mecanicii care include atat studiul miscarii cat si cel al fortelor care produc miscarea. In sens larg, dinamica include aproape toata mecanica. Acceleratia centrului de greutate al unui corp coincide cu acceleratia unui punct material de masa egala cu cea a corpului. Lega gravitationala a fost descoperita de NEWTON. Legea gravitatiei a lui NEWTON poate fi enuntata astfel: orice particula de materie din univers atrage orice alta particula cu o forta care este direct proportionala cu produsul maselor particulelor si invers proportionala cu patratul distantei dintre ele.

Este ramura mecanicii, in care pentru descrierea miscarii sunt folosite metode matematice fara a lua in calcul fortele si masele sistemului. Miscarea poate fi definita ca o modificare continua a pozitiei. Miscarea completa este cunoscuta daca stim cum se misca fiecare punct al corpului. Pozitia unui mobil este precizata prin proiectile lui pe cele trei axe ale unui sistem de coordonate ortogonale. Pe masura ce mobilul se misca de-a lungul unei traiectorii din spatiu, proiectile lui se misca in lungul celor trei axe. Miscarea rectilinie, este miscarea unui mobil in lungul unei drepte Este acea parte a mecanicii care trateaza cazurile particulare in care acceleratia este zero si studiul sistemelor de forte echivalente si al conditilor de echilibru.

ISAAC NEWTON a formulat principile fundamentale ale mecanicii clasice, care sunt admise ca postulate deoarece nu au putut fi dovedite pe cale toretica sau experimentala. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mecanica - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
328 cuvinte
Nr caractere:
1 854 caractere
Marime:
8.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Predat:
la gimnaziu
Sus!