Masurarea Intensitatii Curentului

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE pag.3
CAPITOLUL I. INTENSITATEA CURENTULUI ELECTRIC
1.1 Efectul termic. pag.6
1.2 Efectul magnetic. pag.7
1.3 Efectul electrochimic. pag.7
1.4 Efectul biologic al curentului electric. pag.8
1.4.1 Galvanoterapia pag.9
1.4.2 Faradoterapia pag.10
1.4.3 Terapia cu curent de medie si inalta frecventa pag.11
1.4.4 Fototerapia pag.13
1.5 Efectul hall pag.13
1.6 Efectul piezoelectric pag.14
1.7 Efectul fotoelectric. pag.15
1.8 Efecte termoelectrice pag.16
CAPITOLUL II. AMPERMETRUL, UTILIZAREA AMPERMETRULUI, SUNTUL AMPERMETRULUI, PUTEREA WHEATSTONE
2.1 Ampermetrul pag.17
2.1.1 Ampermetre analogice pag.19
2.1.2 Ampermetre magnetoelectrice pag.20
2.1.3 Ampermetre feroelectrice pag.21
2.1.4 Ampermetre termoelectrice pag.23
2.1.5 Ampermetru electronic de curent continuu pag.24
2.2 Suntul ampermetrului pag.24
2.3 Masurarea rezistentelor pag.30
CAPITOLUL III: PROCESUL DE MASURARE ELECTRICA, MASURAREA CURENTULUI CONTINUU, MASURAREA TENSIUNII SI CURENTULUI ALTERNATIV, MASURAREA PUTERII, MASURAREA MARIMILOR ELECTROMAGNETICE DE CAMP
3.1 Procesul de masurare pag.36
3.2 Masurarea tensiunii si curentului continuu pag.37
3.3 Masurarea tensiunii si curentului alternative pag.38
3.4 Masurarea puterii pag.39
3.5 Masurarea marimilor electromagnetice de camp pag.39
BIBLIOGRAFIE pag.41


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Tema aleasa pentru lucrarea de atestat este ,,MASURAREA INTESITATII CURENTULUI ELECTRIC". Tema aleasa prezinta modul de masurarea a intensitatii curentului electric ce trece printr-un conductor electric la un interval de timp. Aceasta lucrare imi va atesta abilitatile de tehnician electronist cu ajutorul cunostintelor elaborate pe durata studiilor cat si de catre profesorul coordonator. Aceasta lucrare structurata in trei capitole poate fi folosita de oricine in scop educativ. 
Pe parcursul acestei teme, voi urmari: 
o Studiul efectelor intensitatii curentului electric;
o Modul de folosire a ampermetrului, tipurile si modul de legare a acestuia;
o Procesul de masurare electrica, masurarea curentului continuu, masurarea tensiunii si curentului alternativ, masurarea puterii, masurarea marimilor electromagnetice de camp;
CAPITOLUL I.
INTENSITATEA CURENTULUI ELECTRIC
Intensitatea curentului electric, numita mai simplu curent electric este o marime fizica scalara ce caracterizeaza curentul electric si masoara sarcina electrica ce traverseaza sectiunea unui conductor in unitatea de timp.
Unitatea de masura in Sistemul International este amperul (A), si este egal cu intensitatea curentului electric care trece prin doi conductori identici expusi in vid intre care exista o forta de 2o10-7 N.
Conform legilor lui Kirchoff, in fiecare nod al unui circuit electric, suma intensitatilor curentilor care intra in acel nod (considerate pozitive daca curentul intra in nod si negative daca curentul iese din nod) este zero.
Daca sectiunea conductorului nu poate fi considerata neglijabil de mica si este necesar sa se descrie repartitia curentului electric pe suprafata sectiunii, atunci curgerea curentului electric se caracterizeaza printr-o alta marime fizica, densitatea de curent.
Pentru descrierea transportului de sarcina electrica printr-o sectiune a unui conductor, ca urmare a miscarii dirijate a purtatorilor liberi, se defineste o marime fizica scalara, numita intensitatea curentului electric. Aceasta marime fizica a fost introdusa pentru a masura debitul sarcinii electrice totale printr-o sectiune a conductorului. 
Intensitatea curentului electric reprezinta una dintre cele sapte marimi fizice fundamentale SI, unitatea sa de masura fiind amperul. Definitia acestei unitati de masura o veti afla studiind campul magnetic al curentilor electrici.
Miscarea ordonata de sarcina electrica poate fi realizata astfel incat purtatorii care traverseaza o sectiune a conductorului sa transporte sarcini egale in intervale egale de timp. In astfel de conditii, in acel mediu conductor se stabileste un curent electric continuu. 
Debitul de sarcina, exprimat prin sarcina electrica totala transportata prin suprafata unei sectiuni transversale a conductorului in unitatea de timp, defineste valoarea medie a intensitatii curentului electric prin acea suprafata. 
(amper)
Definiti coulombul, pornind de la ecuatia de definitie a acestei unitati de masura:
Indicatie: aceasta ecuatie, obtinuta din ecuatia de definitie a intensitatii curentului electric, arata ca, la stabilirea unui curent continuu cu intensitatea de 1A, un transport de sarcina electrica egal cu unitatea, prin orice sectiune transversala a unui conductor, se realizeaza intr-o secunda. 
Curentul electric a carui intensitate este constanta in timp, la nivelul oricarei sectiuni transversale a conductorului, se numeste curent continuu (sau stationar).
Punerea in evidenta a curentului electric prin unul dintre efectele sale:
- efect termic
- efect magnetic
- efect chimic 
- efect biologic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Masurarea Intensitatii Curentului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!