Legea Lui Ohm

Extras din referat Cum descarc?

Legea lui Ohm pe o portiune de circuit pe o portiune de circuit intensitatea curentului electric este egala cu raportul dintre tensiunea aplicata la capetele portiunii si intensitatea curentului ce o strabate.
Intensitatea curentului electric este marimea fizica scalara egala cu sarcina ce traverseaza sectiunea unui conductor in timp de o secunda.
Prin conventie sensul curentului electric este de la (+) la (-) in circuitul exterior.
Indiferent de tipul purtatorilor de sarcina mobili, curentul electric are sensul intensitatii campului electric.
Tensiunea la borne (U) este egala cu raportul dintre energia furnizata de generator circuitului simplu (Wext) intr-un timp oarecare si sarcina (Q) ce trece prin acest interval de timp.
Tensiunea interioara (u) este egala cu raportul dintre energia furnizata de generator circuitului interior (Wint) intr-un interval de timp oarecare si sarcina (Q) ce trece prin circuit in acel interval de timp.
Tensiunea electromotoare (E) este egala cu raportul dintre tensiunea furnizata de generator intregului circuit (Wgen) intr-un interval de timp oarecare si sarcina (Q) ce trece prin circuit in acel interval de timp.
Pentru K (intrerupator) inchis Intensitatea tensiunii se masoara cu ajutorul ampermetrului care se leaga intotdeauna in serie cu elementele de circuit pe care determinam intensitatea Pentru K deschis U = E U U nu are o valoare bine precizata, adica depinde de structura circuitului exterior Voltmetrul masoara tensiunea si se leaga in paralel cu elementul de circuit pe care determinam.
Pentru un conductor cilindric, rezistenta electrica depinde direct proportional de lungimea conductorului, invers proportional de sectiunea acestuia si mai depinde de materialul din care este confectionat acesta.
Modul de lucru Realizam montajul din fig 1 Conectam conductorul intre bornele A si B.
Modificam tensiunea aplicata conductoruluim marind-o treptat. Alegem astfel valorile tensiunii, incat conductorul sa se incalzeasca foarte putin.
Reprezentam grafic dependenta intensitatii curentului electric de tensiunea aplicata. Constatari Marind tensiunea aplicata conductorului, creste si intensitatea curentului produs prin conductor.
Daca temperatura conductorului nu se modifica, raportul dintre tensiune si intensitate este practic constant.
Concluzie Pentru un conductor metalic, mentinut la temperatura constanta, raportul U/I este constant, fiind deci o caracteristica a conductorului Concluzia experimentului prezentat mai sus duce la formularea unui adevar experimental, remarcat de Georg Simion Ohm: intensitatea curentului electric ce stabate un conductor (mentinut al temperatura constanta) este direct proportionala cu tensiunea aplicata la capetele acestuia. Erori 1. Instrumentele de masurare sunt vechi, deci imprecise.
2. Indicatoarele intrumentelor de masurare nu sunt bine calibrate.
3. Apar erori in citire (erori ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Legea Lui Ohm - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!