Laserul cu Heliu-Neon

Extras din referat Cum descarc?

Laserul cu Heliu-Neon era cel mai utilizat laser pana cand a fost depasit de diodele laser in ultimii cativa ani. Acesta a fost construit pentru prima oara in 1961 de Ali Javan. Mediul activ este un amestec de Heliu (He) si Neon (Ne), si acesta este un laser cu 4 nivele. 
Doua nivele de energie meta-stabile actioneaza deasupra nivelelor laser. Laserul cu He-Ne are doua nivele laser inferioare, in felul acesta toate lungimile de unda pot fi emise ca tranzitii intre aceste nivele.
Cele mai importante lungimi de unda sunt: 
?1= 0,6329[um] (632,8[nm]); ?2 = 1,152[um]; ?3 = 3,3913 [um]; ?4 = o,5435 [um].
Rolul gazului de Heliu in laserul cu He-Ne 
Rolul gazului de Heliu in laserul cu He-Ne este de a creste eficienta procesului laser. Heliul produce doua efecte particulare: 
1. Excitarea directa a gazului de Neon este ineficienta, dar excitarea directa a gazului atomic de Heliu este foarte eficienta. 
2. O stare excitata a atomului de Heliu (nivelul de energie E5) are un nivel de energie care este foarte similar cu energia unei stari excitate a atomului de Neon (de asemenea nivelul de energie E5).


Fisiere in arhiva (1):

  • Laserul cu Heliu-Neon.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!