Isaac Newton

Extras din referat Cum descarc?

Sir. Isaac Newton este considerat unul dintre cei mai mari oameni de stiinta ai omenirii, realizarile sale in domeniul investigatiei experimentale, fiind o inovatie, ca si cele din domeniul matematicii. Cu acelasi interes si cu aceeasi originalitate, Newton s-a implicat si in chimie, istorie, si chiar teologie.
Nascut pe 4 ianuarie 1642, in ziua de Craciun, in satul Woolsthope, din Lincolnshire ( in Anglia ), Newton nu a fost un copil-minune, dar din fericire, incurajat de unul dintre profesori, si-a continuat studiile.
Astfel a intrat la universitatea Cambridge in 1661, pentru ca in 1669 sa fie ales membru al Colegiului Trinity. Aici profesorul de matematica Isaac Barrow l-a incurajat si Newton si-a primit licenta in 1665. Scoala a fost inchisa doi ani, timp in care Newton a studiat natura luminii si constructia telescoapelor. In aceasta perioada Newton insusi marturisea : ,,Eram atunci la apogeul capacitatilor mele de gandire si studiu in matematica abstracta si filozofia natuala (fizica), un apogeu pe care de atunci nu l-am mai atins niciodata." Dupa o varietate de experimente pe lumina soarelui refractata printr-o prisma, el a ajuns la concluzia ca razele de lumina care difera in culoare difera de asemenea in refractabilitate - aceasta descoperire i-a sugerat ca imaginile pot fi deformate daca razele de lumina trec prin mai multe lentile departate, si a construit telescopul cu oglinzi reflectorizante. In acelasi timp el a studiat si miscarea planetelor. In 1664, cat timp era student, Newton a citit lucrarile englezilor Robert Boyle si Robert Hooke legate de optica, studiind de asemenea si lucrarile filozofului francez Rene Descartes, despre matematica si fizica.
Astfel a investigat refractia luminii prin prisma de sticla, realizand dupa cativa ani experimente extrem de exacte si elaborate, prin care Newton a descoperit un tipar matematic in fenomenul culorilor. El a descoperit ca lumina este formata dintr-o infinitate de raze de culoare (ce se pot observa si la curcubeu ), fiecare raza putand fi definita cu ajutorul unghiului pe care il face la intrarea sau la iesirea dintr-un mediu transparent. 
Newton a corelat aceasta notiune cu studiul despre interferenta cu o pelicula subtire, folosind o metoda simpla si de mare precizie pentru a masura grosimea acestei pelicule. Astfel, el a considerat lumina ca fiind alcatuita din o multitudine de particule minuscule. Prin acest experiment, el putea modifica magnitudinea corpusculilor transparenti, astfel incat suprafetele unor corpuri , in functie de dimensiunile lor, sa interactioneze cu lumina, incat sa reflecte , selectiv, diferite culori.La intoarcerea la Cambridge (1667), Newton a devenit membru al Colegiului Trinity si in 1668 si luat masteratul. In anii urmatori, Isaac Barrow a abandonat postul in favoarea tanarului sau elev. 
Intre timp, in 1696, s-a mutat la Londra, devenind vistier al monetariei regale, pentru ca mai apoi sa ajunga Lord Trezorier al Regatului, in 1699, pozitie pe care a detinut-o pana la moartea sa.
In 1671 a fost ales membru al Societatii Regale din Londra, fiind ales in 1703, presedintele acesteia. Una dintre principalele sale lucrari, ,,Optica", revolutionand practic tot ce se credea pana in acel moment.


Fisiere in arhiva (2):

  • Isaac Newton.doc
  • Isaac Newton.ppt

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!