Inregistrarea Magnetica - Inregistrarea Analogica - Inregistrarea Digitala

Extras din referat Cum descarc?

I. Inregistrarea magnetica.
Este un termen ce se refera la procesul de "imprimare" a unui pachet de date pe un suport magnetizat. In cadrul acestui proces se manipuleaza marimi fizice caracteristice materialului pentru a stoca informatia si este, de asemenea, o forma de memorie non-volatila (in sensul ca se asigura stabilitatea informatiei pe suport un timp nedefinit). Informatia este accesata cu ajutorul unor dispozitive numite capuri de citire/scriere care analizeaza local starea de magnetizatie a materialului. 
Deoarece se lucreaza, in general, cu date sau informatie media, s-au adoptat termeni preferentiali din punct de vedere al nomenclaturii. Astfel, desi impropriu, pentru date de tip media se utilizeaza notiunea de inregistrare, iar pentru date - stocare.
II. Inregistrarea magnetica analogica.
Pentru a defini acest tip de inregistrare, vom face referire la un exemplu practic: inregistrarea undelor sonore. Inregistrarea analogica este aceea pentru care o caracteristica a suportului pe care se inregistreza este determinata sa varieze intr-o maniera analoaga variatiei presiunii stratului de aer dintre sursa (ex: o soprana) si receptor (ex: microfon). Receptorul traduce variatia presiunii aerului (semnalata la intrare de o membrana) intr-un semnal electric in care fie tensiunea, fie intensitatea instantanee este proportionala cu (sau este o functie de) presiunea instantanee a stratului de aer. Semnalul electric obtinut determina mai departe variatii ale unei proprietati a suportului, recognoscibila in viitor de un cap de citire, capabil sa reconstruiasca, impreuna cu dispositive auxiliare, sunetul original.
III. Inregistrarea digitala.
O inregistrare digitala este aceea pentru care marimile fizice caracteristice undei sonore initiale sunt transformate intr-o secventa de cifre care poate fi citita si tradusa ori de cate ori este nevoie. Ca etapa intermediara, este nevoie de traducerea marimilor proprii undei intr-un semnal electric analogic care, mai departe, sa fie digitizat cu ajutorul unui convertor. Spre deosebire de un semnal analogic, care poate fi descris de o functie continua in timp, oricat de mic ar fi intervalul considerat, un semnal electric digital presupune variatii abrupte in amplitudine (numite tranzitii) care se succed periodic.
Pentru a inregistra un astfel de semnal, acesta este sondat la interval de timp periodice, fiecare valoare numerica masurata la un moment dat in timp pentru un semnal fiind numita proba (enlg. sample). Acuratetea conversiei este data de frecventa de sondare a semnalului (cat de des se iau probe) si de adancimea sondarii (cat de multa informatie contine fiecare proba). Fiecarei probe ii este apoi atasat un numar de ordine, astfel incat sirul care reprezinta semnalul original sa poata fi recreat. Atunci cand se acceseaza o inregistrare digital, informatia este transformata in semnal continuu, analogic, de catre un convertor. Acest semnal este, apoi, amplificat si redat ca sunet cu ajutorul difuzorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inregistrarea Magnetica - Inregistrarea Analogica - Inregistrarea Digitala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!