Impactul Retelelor Electrice

Extras din referat Cum descarc?

In prezent se pune un accent deosebit pe limitarea efectelor negative determinate de poluarea mediului asupra sanatatii si viitorului vietii pe Pamant, iar problemele de poluare nu mai pot fi eludate. De altfel, trebuie remarcat ca lupta impotriva poluarii costa mult, cu toate ca tratarea deseurilor si efluentelor (scurgerea de masa lichida si gazoasa) antreneaza adesea economii de materii prime si de energie.
Tarile industrializate aloca multe mijloace materiale tehnice si banesti necesare cercetarii in acest domeniu, Comunitatea Economica Europeana stabilind in acest sens obiective precise, cum sunt: prevenirea producerii de deseuri, reducerea cantitatilor acestora prin valorificarea lor, limitarea poluarii mediului ambiant.
Dezvoltarea industriei si cresterea consumului de energie primara, antreneaza poluarea mediului ambiant (aerului, apelor, panzelor freatice etc.), astfel incat aceasta activitate determina efecte negative asupra nivelului de sanatate al oamenilor.
Procesele de conversie sunt insotite de fenomene secundare, neenergetice intre care impactul cu mediul inconjurator ocupa locul principal. Astfel, utilizarea energiei primare duce nu numai la cresterea confortului omului, ci in mod indirect si la unele efecte nedorite cum sunt: poluarea, modificarile scoartei terestre si transformarea in zone aride a unor spatii din ce in ce mai mari etc.
Dezvoltarea energeticii afecteaza direct echilibrul naturii pe tot lantul energetic: extractie, instalatie de conversie (producere de energie electrica), acumulari de apa (baraje de acumulari hidroenergetice etc.), transport, distributie si utilizare a energiei electrice.
2. Impactul retelelor electrice asupra mediului Impactul retelelor electrice asupra mediul ambiant poate fi privit din cel putin doua puncte de vedere, si anume [1]: (influenta retelelor electrice asupra mediului ambiant; (influenta mediului ambiant asupra retelelor electrice.
Principalele tipuri de poluari pe care retelele electrice le genereaza asupra mediului inconjurator sunt: (vizuala deteriorarea peisajului; (sonora zgomote produse de functionarea sau vibratii ale elementelor (conductoarelor) retelelor electrice si in special, a transformatoarelor; zgomote produse de descarcarea corona pe liniile de inalta si foarte inalta tensiune; (electromagnetica: efecte sonore si luminoase ale descarcarii corona, perturba tii radio si ale emisiunilor de televiziune, influente ale campului electric si magnetic asupra organismelor vii; (psihica si pericole (riscuri) de accidente: teama provocata de apropierea de retelele electrice si de efectele vizuale si sonore ale acestora; accidente, cazuri mortale.
(ecologica ocuparea terenurilor; defrisarea padurilor; protectia naturii si a peisajului; influenta asupra instalatiilor si constructiilor, etc.
Utilizarea tensiunilor din ce in ce mai inalte in retelele electrice este determinata de ratiuni ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Retelelor Electrice
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!