Forța - mărime vectorială

Extras din referat Cum descarc?

Cuvantul "fizica" provine din grecescul "PHYSIS" care inseamna ,,natura" si desemneaza stiinta naturii
consacrata studiului structurii materiei, proprietatilor generale, legilor de miscare ale materiei si transformarilor acestor forme de miscare.
FIZICA, cea mai complexa si mai profunda stiinta a naturii, se ocupa cu studiul sistemelor fizice si al proceselor caracteristice acestora. Fiind una din stiintele fundamentale ale naturii, studiaza cele mai simple dar, in acelasi timp, si cele mai generale forme de miscare sau de transformare ale materiei.
Aceasta definitie este foarte larga si trebuie precizat ca materia vie este, in general, 
exclusa din domeniul traditional al fizicii.  Scopul fizicii este acela de a descoperi si aplica legile care guverneaza interactiunile dintre corpurile materiale sau dintre corpurile materiale si diferite campuri de forte.
Observatia, ratiunea si experienta formeaza metoda stiintifica de studiere a naturii, scopul acestui demers stiintific fiind intelegerea fenomenelor ce se desfasoara in universul cunsocut de om pana in prezent. Cea mai importanta misiune a fizicii este stabilirea legilor generale care pot explica modul in care se desfasoara fenomenele fizice observate in natura. 
Intelegerea legilor fizice ale universului nostru a devenit din ce in ce mai profunda de-a lungul veacurilor, de aceea multe legi ale fizicii au suferit modificari, completari sau generalizari, pe masura ce oamenii de stiinta au realizat descrieri tot mai complexe ale naturii. In mod traditional, fizica se imparte in mai multe domenii: mecanica, termodinamica, electromagnetismul, optica, fizica solidului, fizica nucleara.
Fizica moderna se clasifica dupa criterii de structura (sau, altfel spus, criterii de scala): fizica particulelor, fizica nucleara, fizica atomica si moleculara. Cunoasterea structurii intime a materiei (particule, nucleu, atom, molecula, structura cristalina) este esentiala in explicarea proprietatilor
microscopice ale materiei, legile fizice macroscopice fiind, in general, derivate din legile fundamentale ale interactiunilor la scala microscopica.
Fizica este arhetipul  stiintelor exacte, ceea ce conduce la ideea ca fenomenele 
naturale se supun unor legi bine stabilite. Aceasta inseamna  ca realitatea poate fi descrisa
cu ajutorul reprezentarilor matematice care constituie obiecte matematice mai mult sau mai 
putin complexe, puse in legatura cu realitatea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Forta - marime vectoriala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!