Forța - mărime vectorială

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cuvantul "fizica" provine din grecescul "PHYSIS" care inseamna ,,natura" si desemneaza stiinta naturii

consacrata studiului structurii materiei, proprietatilor generale, legilor de miscare ale materiei si transformarilor acestor forme de miscare.

FIZICA, cea mai complexa si mai profunda stiinta a naturii, se ocupa cu studiul sistemelor fizice si al proceselor caracteristice acestora. Fiind una din stiintele fundamentale ale naturii, studiaza cele mai simple dar, in acelasi timp, si cele mai generale forme de miscare sau de transformare ale materiei.

Aceasta definitie este foarte larga si trebuie precizat ca materia vie este, in general,

exclusa din domeniul traditional al fizicii. Scopul fizicii este acela de a descoperi si aplica legile care guverneaza interactiunile dintre corpurile materiale sau dintre corpurile materiale si diferite campuri de forte.

Observatia, ratiunea si experienta formeaza metoda stiintifica de studiere a naturii, scopul acestui demers stiintific fiind intelegerea fenomenelor ce se desfasoara in universul cunsocut de om pana in prezent. Cea mai importanta misiune a fizicii este stabilirea legilor generale care pot explica modul in care se desfasoara fenomenele fizice observate in natura.

Intelegerea legilor fizice ale universului nostru a devenit din ce in ce mai profunda de-a lungul veacurilor, de aceea multe legi ale fizicii au suferit modificari, completari sau generalizari, pe masura ce oamenii de stiinta au realizat descrieri tot mai complexe ale naturii. In mod traditional, fizica se imparte in mai multe domenii: mecanica, termodinamica, electromagnetismul, optica, fizica solidului, fizica nucleara.

Fizica moderna se clasifica dupa criterii de structura (sau, altfel spus, criterii de scala): fizica particulelor, fizica nucleara, fizica atomica si moleculara. Cunoasterea structurii intime a materiei (particule, nucleu, atom, molecula, structura cristalina) este esentiala in explicarea proprietatilor

microscopice ale materiei, legile fizice macroscopice fiind, in general, derivate din legile fundamentale ale interactiunilor la scala microscopica.

Fizica este arhetipul stiintelor exacte, ceea ce conduce la ideea ca fenomenele

naturale se supun unor legi bine stabilite. Aceasta inseamna ca realitatea poate fi descrisa

cu ajutorul reprezentarilor matematice care constituie obiecte matematice mai mult sau mai

putin complexe, puse in legatura cu realitatea.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Forta - marime vectoriala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
5 713 cuvinte
Nr caractere:
31 454 caractere
Marime:
4.22MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
Fizica, stiintele naturii
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Profesorului:
Herta Steluta
Sus!