Fluxul Magnetic

Extras din referat Cum descarc?

Def. Inductia magnetica este marimea fizica vectoriala definita prin forta cu care campul magnetic acctioneaza asupra unui conductor cu lungimea de 1 m aflat in camp magnetic si prin care trece un curent de 1 Amper Este o marime fizica care caracterizeaza campul magnetic din punct de vedere al intensitatii interactiuni magnetice Pentru a face o legatura intre inductia magnetica si suprafata strabatuta sa introdus o noua marime fizica scalara numita fluxul magnetic Fluxul magnetic este marimea fizica numeric egala cu produsul dintre inductia magnetica si suprafata normala strabatuta Sn se obtine prin inmultirea suprafetei S cu versrul n care este un vector cu valoarea numerica l si cu diresctia perpendiculara pe suprafata.
Formula de definitie 0=BxSn este valabila in cazul in care suprafata este perpendiculara pe liniile de camp. In caz contrar se foloseste formula 0=BxScos alfa alfa este unghiul dintre liniile de camp si versor n Inductia electromagnetica Inductia electromagnetica este marmea fizica vectoriala iar inductia electromagnetica este un fenomen fizic.
fenomenuyl de producere a unei tensiuni electromotoare datorita variatiei fluxului magnetic se numeste inductie electromagnetica Legea inductiei electromagnetica: tensiunea electomotoare indusa de prorprtionala cu viteza de variatie a fluxului magnetic cu semn schimbat autoinductia In prima expeirenta curentul electric prin circuit creste de la 0 la valoarea maxima intr-un timp relativ mai mare.
Cauza cresterii curentului electric produce in bobina o variatie a inductiei magnetice si a fluxului magnetic In acest caz prin circuit se induce o tensiune electromotoare care produca un curent electric indusa a carui sens este opus din circuit.
Curentul total va fi mai mic. Deacea ampermetru indica o crestere lenta a curentului In a 2 experienta scaderea fluxului magnetic produce un curent electric cu acelasi sens care suprapunanduse pe cel initial produce sclipirea becului Autoinductia este fenomenul de producere aunui curent electric printr-un circuit datorita variatiei curentului prin acel circuit.
Legea autoinductiei: tensiunea electromotoare auto indusa este proportionala cu viteza de variatie a curentului electric cu semn schimbat Curentul electric trifazat Este acel curent prin care se obtin 3 faze in timpul unei relatii complete a rotorului in stator. Se obtine folosind pe 3 bobine asezate sub un unghi de 120 grade.
Tensiunea dintree doua faze care este de 380V iar intre faza si nul 220V Trensformatorul Transformatorul este un dispozitiv folosit pentru a modifica tensiunea in 2 circuite electrice.
Transformatorul este format dintr-un miez metalic (fier si siliciu) sub forma de tole (placute) Pe cadrul respectiv sunt fixate 2 bobinecare se fixeaza la circuitul cu sursa electrica se numeste bobina primara (circuit primar) iar cealalta bobina secundara (circuit secundar) Transformatorul se foloseste in curent ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Fluxul Magnetic
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!