Fizica termodinamica - Notiuni termodinamice de baza

Extras din referat Cum descarc?

Masa moleculara (absoluta) a unei molecule, notata m0, este masa unei molecule de substanta exprimata in kilograme.
Structura discreta a substantei, definirea molului Notiunea de masa, definita la mecanica, exprima proprietatile inertiale macroscopice ale unui sistem.
Pentru evidentierea structurii discrete a substantei definim alte marimi, referitoare la particule elmentare costituente ale unui sistem, la cantitatea si numarul acestora. Orice corp este constituit din atomi asociati in molecule.
Molul Marimi molare, cantitatea de substanta notiuni, definitie pentru un sistem fizic constituit din molecule.
Un sistem fizic constituit din molecule este caracterizat de marimile prezentate mai jos.
Cantitatea de substanta Sistem termodinamic.
Definirea sistemului termodinamic se face in viziunea microscopica asupra substantei, tinand cont de structura discreta a acesteia.
Sistem termodinamic Prin sistem termodinamic se intelege un sistem fizic delimitat de mediul exterior printr-o suprafata reala sau imaginara, relizat din unul sau mai multe corpuri macroscopice, continand o cantitate finita de substanta, care este alcatuita dintr-un numar mare de particule elementare constituente (molecule, atomi, electroni liberi, etc.) Constitue sisteme termodinamice: orice forma geometrica solida, orice lichid aflat intr-un vas, orice gaz aflat intr-o incinta, orice amestec solid, lichid, gazos sau mixt, organismele biologice etc.
Sistemele termodinamice pot fi: Izolate, daca sitemul nu schimba nici energie si nici substanta cu mediul exterior; Inchise, daca sitemul schimba doar energie, nu si substanta cu mediul exterior; Deschise, daca sitemul schimba si energie, si substanta cu mediul exterior.
Parametrii de stare ai unui sistem termodinamic.
Pentru a putea studia starea sau evolutia unui sistem termodinamic, acestuia i se pot asocia o multitudine de parametri fizici definitorii, atat de natura macroscopica cat si de natura microscopica.
Numarul gradelor de libertate ale unui sistem termodinamic il constitue numarul parametrilor de stare independenti alesi pentru a descrie integral un anumit proces fizi. Alti parametri considerati pentru descrierea respsctivului proces fizic se numesc parametri dependenti, aflandu-se in relatii matematice de legatura intre e, precum si cu parametri independenti.
Starea unui sistem termodinamic.
Dintre toti parametri definitori posibili ai uni sistem termodinamic se aleg acei parametri care descriu un proces fizic din punct de vedere alinteresului asupra acestuia. Multimea parametrilor considerati descriu starea sistemului termodinamic.
Cand un sistem nu evolueaza, sistemul termodinamic se afla in stare stationara, iar cand evolueaza se afla in stare nestationara.
Postulatul fundamental al termodinamicii Unsistem terodinamic izolat de madiul exterior si aflat intr-o stare de neechilibru va evolua spre o stare de echilibru termodinamic, in care va ajunge dupa un ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Fizica termodinamica - Notiuni termodinamice de baza.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!