Fizica în scheme

Cuprins referat Cum descarc?

1. Capitolul I-Definitii&Marimi fizice&Unitati de masura
2.Capitolul II- Legi ale fizicii
3.Capitolul III-Teoreme
4. Capitolul IV-Principii si postulate


Extras din referat Cum descarc?

1. Modulele componentelor unui vector pe axe perpendiculare sunt mai mici decat modulul fortie descompuse Orice particula din univers artage alta particula, considerate puncte materiale, cu o forta care este direct proportionala cu produsul maselor particulelor si invers proportionala cu patratul distantei dintre ele.
Legile fizicii sunt invariabile pentru orice sistem de referinta inerial.
6. Legile frecarii fortele de frecare la alunecare nu depind de aria suprafetei de contact dintre corpuri Fortele de frecare la alunecare sunt proportionale cu normala Ff=uN-nu se poate scrie vectorial Suprafata reala de contact este mult mai mica decat cea aprenta, deoarece se face la nivel atomo-molecular 7. Legea lui Hook Forta elastica este reactiunea fortei deformatoare.
8. Legea miscarii x= x0 +v t x= x0+ v0 t+  1/2  a t2 9. Legea vitezei v= vo+ a t 10. Legea de conservare a energiei totale Energia mecanica totala a unui sistem izolat aflat in camp conservativ se conserva.
Et1=Et2 11. Legea conservarii impulsului punctului material Impulsul punctului material se conserva 12. Legea conservarii impulsului unui sistem format din doua puncte materiale Variatia impulsului unui sistem de 2 puncte materiale izolat este 0 13. Legea de conservare a energiei la ciocniri Ec1+Ec2=Ec +Q 14. Legea de conservare a impulsului la ciocniri 15. Legea de conservare a momentului cinetic Momentul cinetic al unui punct izolat se conserva.
Capitolul III Teoreme 1. Teorema de variatie a energiei cinetice Variatia energiei cinetice a unui mobil care se misca fata de un Sri este egala cu lucrul mecanic al rezultantei fortelor ce actioneaza asupra lui in timpul acestei variatii 2. Teorema de variatie a energiei potentiale Variatia energiei potentiale a unui sistem izolat in care actioneaza forte conservative este egala cu lucrul mecanic efectuat de fortele campului luate cu semn contrar 3. Teorema de variatie a energiei mecanice totale Variatia energiei mecanice totale a unui sistem izolat aflat in camp sonservativ este 0 4. Teorema de variatie a impulsului Variatia impulsului unui sistem de 2 puncte matriale este egala cu impulsul fortelor exterioare ce actioneaza asupra sistemului in timpul acestei variatii.
5. Teorema de variatie a momentului cinetic Momentul fortiei fata de un punct este egal cu variatia momentului cinetic in unitatea de timp fata de acelasi punct.
Capitolul IV Principii si postulate Principiul inertiei Un corp isi pastreaza starea se MRU sau de repaus relativ atata timp cat asupra sa nu actioneaza alte corpuri care sa-I modifice starea Principiul interactiunii (fundamental) O forta ce actioneaza asupra unui corp ii imprima acestuia o acceleratie invers proportionala cu masa sa.
Principiul actiunii si reactiunii Daca un corp actioneaza asupra altui corp cu o forta numita actiune, cel de-al doilea reactioneaza cu o forta egala in ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Fizica In Scheme
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!