Previzualizare referat:

Extras din referat:

principiul independentei razelor de lumina: razele de lumina ce ajung simultan intr-un punct se propaga mai departe fara a se influenta reciproc principiul reversivitatii razelor de lumina: drumul parcurs de lumina de-a lungul unei raze de propagare nu depinde de sensul de propagare a luminii principiul fundamental al opticii geometrice (Fernat) : lumina se propaga intre doua puncte dintr-un mediu dat pe drumul care corespunde duratei minime principiul propagarii rectilinii a luminii: intr-un mediu omogen si transparent lumina se propaga in linie dreapta Reflexia luminii - schimbarea directiei de propagare a luminii la suprafata de separatie dintre doua medii, lumina revenind in acelasi mediu.

Refractia luminii - schimbarea directiei de propagare a luminii la trecerea dintr-un mediu transparent in altul. n1 * sini = n2 * sinr Reflexia totala - este un fenomen care poate sa apara la trecerea luminii dintr-un mediu dat in altul mai putin refringent (in cazul refractiei cu departare de normala). Unghiul limita reprezinta acel unghi de incidenta pentru care unghiul de refractie este de 900 Mecanica Legi, definitii, enunturi si observatii privind stiudiul mecanicii Vectorul viteza medie este definit ca fiind vectorul deplasare supra intervalul de timp.

Miscarea rectilinie uniforma se parcurge pe linie dreapta, tot timpul pe aceeasi directie si sens, iar distantele sunt egale in intervale de timp egale.

Principiile mecanici newtoniene: Principiul I (Principiul inertiei) : Un corp isi mentine starea de repaus sau de M. R. U. atat timp cat asupra lui nu actioneaza alte corpuri care sa-i schimbe aceasta stare.

Proprietatea corpurilor la care face referire principiul I se numeste inertie.

Principiul fundamental al mecanicii Vectorul forta este egal cu produsul dintre masa corpului si vectorul acceleratie.

Principiul actiunii si reactiunii Daca un corp A actioneaza cu o forta (actiune) asupra unui alt corp B atnci cel de-al doilea corp, B va actiona asupra lui A cu o forta (reactiune) avand acelasi modul, aceeasi directie, dar sens diferit.

Inertia este proprietatea tuturor corpurilor de a-si mentine starea de repaus sau M. R. U. daca asupra lor nu actioneaza alte corpuri care sa le schimbe aceasta stare.

Pentru un corp aflat in repaus sau M. R. U. SF=0 Interactiunea este actiunea reciproca dintre doua corpuri.

Forta este marimea fizica ce masoara taria interactiunii dintre corpuri (marime vectoriala). Intr-un corp elastic supus actiunii unor forte deformatoare, iau nastere forte elastice care se opun deformarii.

Fortele de frecare sunt forte ce se exercita in planul suprafetei de contact si se opun miscarii reciproce a unui corp fata de celalalt.

Legile frecarii: Masurand forta de tractiune putem evalua marimea fortei de frecare la alunecare.

Forta de frecare de alunecare este direct proportionala cu marimea fortei de apasare normala exercitata de un corp pe suprafata ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fizica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 664 cuvinte
Nr caractere:
8 400 caractere
Marime:
19.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
Fizica, marimi
Predat:
la liceu
Sus!