Energia Electrica

Extras din referat Cum descarc?

energia electrica poate fi transmisa la distante mari prin intermediul campului electromagnetic, fie direct prin mediul inconjurator, fie dirijat prin linii electrice; la locul de consum, energia electrica poate fi transformata in conditii economice in alte forme de energie; Dezavantajul pe care il prezinta energia electrica in comparatie cu alte forme ale energiei consta in aceea ca nu poate fi inmagazinata. Energia electrica trebuie produsa in momentul cand este ceruta de consumatori.
transformarea energiei chimice a combustibililor in turbine cu aer, gaz, motoare cu ardere interna; transformarea energiei potentiale sau cinetice a apelor; transformarea energiei atomice; transformarea altor forme de energie: maree, solara, eoliana; Alimentarea cu enrgie elecrtica Siguranta in functionare a energiei electrice: Prin siguranta in functionare se defineste aptitudinea unui dispozitiv sau a unei instalatii de a-si indeplini functia specificata in conditiile date.
Printre principalii care caracterizeaza siguranta in functionare, respectiv continuitatea in alimentarea cu energie electrica a unui cansumator, la punctual de delimitare de retiaua furniyorului, mentionam: numarul anual de intreruperi eliminate prin reparatii, respectiv prin manevre; durata medie a unei intreruperi; durata maxima de restabilire; durata totala medie de intrerupere pe an etc.
Principalii factori care influenteaza continuitatea in alimentare a consumatorilor sunt: fiabilitatea fiecarui element care intra in instalatiile electrice de alimentare; configuratia schemei electrice si tratarea neutrului; caracteristicile prin relee (sensibilitate, selectivitate, rapiditate, siguranta in functionare); existenta sistemelor automate de tip AAR, RAR si DAS; calitatea exploatarii etc.
In literatura de specialitate se face distinctie intre diferite tipuri de intreruperi, acestea clasificandu-se de exemplu, dupa durata, in urmatoarele categorii: microintreruperi: < 1 secunda; intreruperi scurte: 1 secunda 1 minut; intreruperi lungi: > 1 minut.
Clasificarea intreruperilor in alimentare se poate face in functie de consecintele acestora, receptoarele electrice grupandu-se, in functie de sensibilitatea la interupere in urmatoarele categorii: categoria zero cele a caror intrerupere in alimentare paote provoca explozii, incendii, pierderi de vieti omenesti sau distrugeri grave de utilaje; categoria I cele a caror intrerupere in alimentare poate provoca dereglarea unui process tehnologi in flux continuu, rebuturi si pierderi materiale importante prin nerealizarea productiei si imposibilitatea recuperarii acesteia; categoria a II-a cele a caror intrerupere in alimentare presupune nerealizari ale productiei pe perioada intreruperii, dar acestea pot fi recuperate; categoria a III-a restul receptoarelor electrice.
Masurile de prevenire si limitare a efectelor intreruperilor in alimentare depend de ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Energia Electrica - Varianta 3
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!