Electronografia

Extras din referat Cum descarc?

Ca fenomen fizic electronografia este o metoda de explorare cu aju-torul fenomenului de electroluminiscenta in care imaginea este controlata printr-un sistem complex si urmareste emisia de elecroni, propagarea cim-pului electromagnetic si conversia diferentiata a distributiei sale in energia luminoasa. Expunerea se face intr-un camp electromagnetic tranzitor, reali-zat de impuls unic de tensiune. La inceput a fost folosit un singur impuls cu valoare energetica ceea ce prezenta anumite riscuri, punand in pericol orga-nele vitale ca inima sau creirul. Este cunoscut faptul ca o data cu cresterea frecventei curentului explorator spre zona microundelor, aceasta isi reduce capacitatea de penetratie in tesuturi si totodata nu prezinta fenomenul excita-rii biolgice.
Utilizarea impulsului electronografic cu mare putere de penetratie ti-sulara a necesitat adoptarea unor masuri de protectie a organismului uman.
Limitarea valorilor energetice ale surselor FIR si controlul energiei impulsului aplicat in afara oricarui risc.
Protejarea organismului uman prin plasarea sa la masa sursei cu o riguroasa legatura cu pamantul a acesteia.
Utilizarea unui dispozitiv de comanda automata a impulsului FIT sincronizat cu traseul electrocardiografic.
Conditiile tehnice de mai sus au condus la realizarea unei aparaturi de electronografie destinate explorarii organismului uman.
Respectarea princi-piilor enuntate a permis obtinerea unor imagini electronografice pe un numar mare de subiecti umani fara riscuri, imagini diferite de imaginile structurale ale investigatiilor radiologice si care reflecta caracteristicile electrice ale diferitelor organe si tesuturi.
Primele imagini electronografice ale tesuturilor vii (plante, animale) au fost obtinute in anul 1975 cu ajutorul unei surse de impulsuri FIT de forma fixa, utilizandu-se ca strat de scintilatie un ecran fluorescent cu rema-nenta de 0, 2 s de tipul sulfurilor anorganice.
Explorarile electronografice efectuate pe un numar mare de oameni in conditii de sanatate sau de boala au aratat ca imaginile electronografice ale organismului uman au un caracter individual, exprimand in detalii de inten-sitate luminoasa si de spectrocromatic proprietatile electrice ale fiecarui or-ganism in parte, situatie care a permis medicului identificarea unor maladii instalate recent. Imaginile electronografice pot reda caracteristicile electrice ale me-diului electric proximal, ale invelisului electric cutanat sau ale organelor si tesuturilor profunde. Desi explorarea organismului uman a fost realizata si cu dispozitive de urmarire directa prin electroviziune, cele mai demonstrative imagini au fost obtinute prin inregistrarea grafica a acestora. In tehnica electronografica s-a cautat ca senzorul de lumina sa fie inlocuit cu o camera de luat vederi in circuit inchis TV, in aceste conditii e-cranul de electronografie trebuie sa fie transparent obtinut fie prin metalizarea in start subtire fie prin depuneri de siliconi ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Electronografia
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!