Einstein

Extras din referat Cum descarc?

O revizuire critica a notiunilor de spatiu si timp, pe baza unei analize profunde a faptelor experimentale si teoretice de care dispunea fizica la inceputul secolului XX, i-a permis lui Albert Einstein construirea unei teorii, care a revolutionat intreaga fizica Concluziile acestei analize au fost sintetizate de catre Einstein (1905) in doua postulate, care constituie punctul de pornire al teoriei relativitatii restranse (speciale). Primul postulat este o generalizare a principiului relativitatii mecanice. Acest principiu al lui Einstein afirma ca: Astfel, notiunea de sistem de referinta absolut este eliminata din fizica si de asemenea si eterul universal.
Viteza lumini in vid are aceeasi valoare in toate sistemele de referinta initiale si in toate directiile, adica nu depinde de miscarea sursei de lumina sau a observatorului.
Teoria rivalitati restranse, care se bazeaza pe cele doua postulate ale lui Enstein, ia in considerare numai sistemele de referinta inertiale.
Miscarea accelerata a sistemelor de referinta se studiaza in cadrul teoriei generalizate a rivalitatii.
Teoria rivalitatii lui Einstein reprezinta o conceptie noua despre spatiu si timp. Afirmatia privind constanta vitezei luminii in vid si a faptului ca acesta reprezinta viteza maxima de transmitere a oricarei interactiuni a condus la reconsiderarea unor notiuni spatio-temporale fundamentale ca: simultaneitatea, durata unui proces sau interval de timp dintre diferite evenimente, dimensiunile corpurilor, respectiv distantele ce separa in spatiu diferite evenimente. Propagarea unui semnal luminos in vid si valoarea vitezei acestuia sunt elemente comune tuturor sistemelor de referinta inertiale si pot fi puse la baza unor defintii fundamentale in toate aceste sisteme. In acest sens vom expune conceptia lui Einstein despre simultaneitate, durata unui proces si dimensiunile corpurilor in miscare. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Einstein - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!