Efectul Termic al Curentului Electric

Extras din referat Cum descarc?

Atunci cand receptorul este un rezistor de rezistenta R, enegia electrica primita de aceasta se disipa sub forma de caldura. Conform principiului conservarii energiei, caldura, Q, dezvolta un regim stationar, de un resou, de exemplu, este egala cu energia primita: 
Caldura degajata la trecerea curentului electric printr-un conductor este direct proportionala cu rezistenta conductorului, R, cu patratul intensitatii curentului cre trece printr-un conductor, I, si cu timpul cat circula curentul electric ,t: 
Becul functioneaza pe baza efectului electric termic (ati observat ca dupa un timp de functionare, becurile sunt fierbinti). Filamentul din wolfram al becului se incalzeste pana la incandescenta


Fisiere in arhiva (1):

  • Efectul Termic al Curentului Electric.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!