Determinarea Rigiditatii Dielectrice A Unor Materiale Electroizolante

Extras din referat Cum descarc?

2. Schema instalatiei de lucru: puterea aparenta a transformatorului este de 3 kVA.
raportul de transformare este: U1/U2 = 220/60000 Es - este rigiditatea dielectrica; Us - este valoarea efectiva a tensiunii de strapungere; d - este distanta dintre electrozi; Marimea Us se calculeaza efectuandu-se media tensiunilor de strapungere obtinute prin n incercari succesive de strapungere.
Se calculeaza si abaterea medie a marimilor determinate: este valoarea medie obtinuta prin cele trei incercari. 4. Tabele de date si rezultate. 5. Exemplu de calcul: Us = Up * U 1/U2 = 8. 5 * 272. 7 = 2317 V Usmed = Us1+Us2+. +Usn, n=4 Usmed = 22344 V Es = Us / d = 2317 / 0. 23 =10078 V/mm A=[(| Xi - X |) / nX] * 100 X = ( Xi) / n, i = 1. n Pentru carton electrotehnic (prespan) neindoit: X = 2099 => A = 4 % Pentru carton electrotehnic (prespan) indoit: X = 2344 => A = 8. 4 % Pentru ulei de transformator: X = 36132 => A = 8. 1 % 5. Observatii si concluzii: La carton neindoit din experiment se observa ca proba se incadreaza in norme. Es masurat este inclus in intervalul Es= 9-21 kV/mm din STAS.
Masurarile la cartonul indoit au aratat ca tensiunea de strapungere (Us) a scazut de la 2. 34 kV la 2. 1 kV datorita deformarilor fibrelor prin indoire, dar proba s-a incadrat in STAS.
La strapungerea uleiului a rezultat o rigiditate dielectrica medie de 14 kV/mm care este mai mica decat 15 kV/mm din STAS deci uleiul nu corespunde normelor fiind degradat. Strapungerea uleiului este periculoasa pentru ca in urma acesteia rezulta CO2, negru de fum (care se depune) si H2O care este cea mai periculoasa pentru ca scade rigiditatea dielectrica datorita polarizarii acesteia.
Proba de sticla nu s-a strapuns ci s-a conturnat in aer, deoarece rigiditatea aerului este mult mai mica decat rigidiatea sticlei. Pentru a strapunge sticla trebuie sa scufundam proba de sticla in ulei mineral.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Rigiditatii Dielectrice A Unor Materiale Electroizolante
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!