Determinarea Indicelui De Refracție Al Unui Lichid

Extras din referat Cum descarc?

Indicele de refractie absolut n al unui mediu este raportul dintre viteza de propagare c a luminii in vid si viteza de propagare v a luminii in mediul considerat: Relatia (4) este adevarata numai in cazul in care dimensiunile lentilei sunt mici in comparatie cu razele de curbura si, deci, cu distanta focala a lentilei iar punctul obiect este foarte aproape de axa optica a sistemului. In caz contrar, imaginea este afectata de aparitia unei aberatii geometrice datorita formei sferice a suprafetei optice utilizate si care are ca efect faptul ca unui obiect punctiform ii corespunde o zona spatiala si nu o imagine punctiforma.
In aproximatia gaussiana care presupune fascicule inguste, invecinate cu axa sistemului optic, imaginea unui obiect este buna daca indeplineste trei conditii, si anume, daca este: stigmatica, plana si ortoscopica.
Imaginea stigmatica este o imagine precisa, in care fiecarui punct-obiect ii corespunde un punct imagine.
Imaginea plana este atunci cand fiecarui obiect-plan, perpendicular pe axa optica ii corespunde o imagine plana, de asemenea perpendiculara pe axa optica.
Imaginea ortoscopica este imaginea nedeformata, asemenea obiectului, indiferent de locul considerat in planul imagine.
Orice abatere de la stigmatism, planeitate sau ortoscopie se numeste aberatie. In cele ce urmeaza a fost aleasa una din clasificarile posibile ale aberatiilor in cazul lentilelor.
Aberatiile lentilelor: 1. geometrice inclinat Curbura campului imagine Distorsiune 2. cromatice (radiatii policromatice, indicele de refractie creste monoton cu scaderea lungimii de unda) 2. 4. Principiul metodei de determinare a indicelui de refractie al unui lichid Distanta focala a unui sistem de lentile subtiri se poate calcula cu ajutorul relatiei: Precizia metodei poate fi mult mai marita daca obiectul este plasat in apropierea focarului lentilei.
Intr-adevar, din relatia (4) obtinem si si eroarea relativa de determinare a distantei focale a lentilei este: 3. Descrierea instalatiei experimentale Instalatia experimentala este prezentata in figura 2, unde elementele constituente reprezinta: A - sursa de lumina B - lentila C - orificiu cu fir reticular D - cuva cu lentila E - firul galben cu diafragma de diferite marimi F - ecran de vizualizare a imaginii.
Fig. 2 4. Modul de lucru Datele obtinute si prelucrarea acestora sunt prezentate in tabelele de mai jos: ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Indicelui De Refractie Al Unui Lichid
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!