Determinarea Constantei Elastice A Unui Resort

Extras din referat Cum descarc?

Materiale folosite: Suport folosit la fixarea dinamometrului, dinamometru (unul de 1N, al doilea de 2, 5N), taler cu carlig (10g), mase crestate (2 mase de 5g, 2 mase de 10g). Pe ansamblul descris mai sus se aseaza talerul cu carlig, dupa care se adauga treptat masele crestate, notandu-se de fiecare data forta elastica si alungirea resortului. Apoi se calculeaza constanta elastica, dupa formula: Nedeformarea resortului, care depinde de proprietatile materialului din care este alcatuit resortul.
Erorile de citire reprezinta de asemenea cauze ale erorilor, care apar din modul in care citim datele. Privirea trebuie sa fie perpendiculara pe instrumentul de masura.
Alte cauze ale erorilor reprezinta imprecizia instrumentelor, dar si lipsa de indemanare si dexteritate in utilizarea instrumentului. Erorile de calcul pot aparea din neatentie in timpul calculului sau din folosirea gresita a formulelor de calcul.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Constantei Elastice A Unui Resort - Varianta 3
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!