Densitatea Apei si Permeabilitatea Intrinseca a Solurilor in Functie de Temperatura

Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Lucrarea de fata prezinta doua aplicatii in care sunt studiate variatiile densitatii apei , respectiv a permeabilitatii intrinseci a solurilor, in functie de temperatura.
Sunt prezentate rezultatele numerice obtinute folosind datele din literatura, grafice ilustrative, precum si cateva concluzii pe baza acestora. 
1. Introducere
O problema tot mai discutata in zilele noastre este poluarea sub diferitele sale forme. Cele mai intalnite forme de poluare se realizeaza prin intermediul apei, mai exact prin dizolvarea poluantilor in apa si transportul acestora mai departe in rauri sau in sol, contaminand apele freatice.
Deoarece 21,8% din totalul de apa dulce este continuta in apele subterane si doar 0,34% in rauri si lacuri, restul fiind in majoritate zapada si gheata, este foarte importanta studierea comportamentului apei si a rapiditatii infiltratiei acesteia in sol.
Lucrarea are ca scop determinarea variatiilor permeabilitatii intrinseci cu temperatura pentru diferite tipuri de soluri si roci, mai exact a capacitatii solurilor de a lasa sa treaca apa prin ele. In prealabil sunt determinate variatiile densitatilor apei pure si a apei sarate in functie de temperatura si este facuta o comparatie intre rezultatele obtinute.
Formulele de calcul sunt prezentate in partea de notiuni teoretice.
2. Notiuni teoretice
Permeabilitatea intrinseca, notata ki , este definita ca fiind capacitatea solului de a lasa apa sa treaca prin el. Se calculeaza cu urmatoarea formula:
(1)
unde K- conductivitatea hidraulica
?- vascozitatea dinamica a fluidului
?- densitatea fluidului
g- constanta acceleratiei gravitationale
Pentru calculul densitatii apei pure in functie de temperatura T este utilizata relatia [2]:
In natura apa poate contine diverse substante dizolvate. Vom considera apa sarata in cele ce urmeaza.
In practica, pentru calculul densitatii unei solutii in functie de salinitate, pe care o notam cu S, se foloseste urmatoarea formula aproximativa [2]:
unde:
Cu ajutorul acestor formule vom calcula densitatea apei pure si densitatea apei de mare pentru diferite valori ale temperaturii, considerand ca S = 35 
Pentru calcularea permeabilitatii intrinseci mai este nevoie de valorile conductivitatii hidraulice pentru diferite tipuri de soluri si a vascozitatii dinamice a apei pentru diferite temperaturi, valori care exista in literatura de specialitate [2]. 
3. Rezultate numerice
Folosind formula (2) si (3), pentru apa pura si cea de mare s-au obtinut rezultatele din Tabelul 1, utilizand programul Maple


Fisiere in arhiva (1):

  • Densitatea Apei si Permeabilitatea Intrinseca a Solurilor in Functie de Temperatura.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!