Aparatul De Fotografiat

Extras din referat Cum descarc?

Aparatul fotografic are rolul de a realiza imaginea reala a unui obiect pe o placa fotosensibila. Principalele elemente ale unui aparat fotografic sunt urmatoarele: Dispozitivul pentru realizarea tipului de expunere.
Exista o mare varietate de aparate fotografice pentru diferite formate.
Cele mai moderne permit vizarea obiectului direct prin obiectiv, pozitionarea corecta fara telemetru si determinarea timpului de expunere a diafragmei direct in planul imagine.
Cel mai utilizat este aparatul pentru format mic, a x b = 24 x 36 mm, inventat de Oskar Barnak in 1925 si fabricat de firma Leitz sub nuele LEICA. A fost si este realizat de numeroase firme. In figura 2 sunt date modelele Leica fabricate in 1925, 1955 si 1979. Modelul Leica M3 din 1955 era prima camera cu vizor pentru patru distante focale, iar modelul R3 din 1979 masura fluxul integral si selectiv (fig. 1). Ca omagiu adus inventatorului, in 1979 au fost realizate doua serii mici din tipurile R3 si M4-2 cu suprafete aurite de 14 Kt. In 1980, modelul R4 Mat era camera fotografica cea mai perfecta. In figura 1 este redata schema optico-mecanica a aparatului Leica R3. Acesta este un aparat cu oglinda din generatia a treia, cu masurarea luminii prin obiectiv, folosindu-se doua metode: masurarea integrala (in tot cimpul) si masurarea selectiva (numai in zona centrala). Prima metoda se foloseste atunci cind in obiect nu exista diferente mari de contrast, iar a doua cind astfel de diferente sunt extrem de mari, de exemplu un motiv luminos pe fond intunecat. Fiecare valoare selectiva poate fi memorata.
Pentru masurarea integrala se folosesc, alaturi de o fotorezistenta Cd Si (cadmiu-siliciu) (la tipul R4 Mat fotodiode cu Si (siliciu)), pentru masurarea selectiva, doua astfel de rezistente conectate in paralel cu prima si in serie intre ele. Aceste doua fotorezistente se afla situate deasupra pentaprismei.
Masurarea selectiva se efectueaza cu o fotorezistenta Cd Si situata in baza aparatului. Acesta primeste doar fluxul luminos ce trece prin zona centrala definita precis. Electronica determina timpul de expunere pe baza iluminarii, sensibilitatii filmului si numarului de deshcidere.
Vizorul, cu grosismentul G = 0, 79 permite pozitionarea precisa a obiectului si stabilirea timpului de expunere a diafragmei de deschidere.
Pentru aceasta se utilizeaza trei mijloace de pozitionare a obiectului: pana sectionata (fig. 3a), inelul cu raster prismatic in patru muchii (fig. 3b) si rasterul prismatic colt de cub micromatiut (fig. 3c). Motivul este observat permanent cu diafragma coplet deschisa. Pe foto rezistenta nu ajunge lumina parazita. La pozitionarea inexacta, muchiile orizontale ale penei sectioneaza liniile obiectului si le deplaseaza una fata de cealalta. In acelas timp, prin inelul din jurul sistemului prismatic central, prevazut cu rasterul microprismatic in patru muchii, se vede o imagine neclara, iar cimpul imagine inconjurator, alcatuit din microprisme colt de cub mate, da un ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Aparatul De Fotografiat - Varianta 3
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!