Apa in Lumea Vie

Cuprins referat Cum descarc?

1. Circuitul apei in natura
2. Adaptarea fiintelor vii in raport cu aportul de apa
3. Proprietati terapeutice ale apei 
3.1. Apele minerale
3.2. Hidroterapia
3.3. Tipuri de ape benefice
a. Ape minerale carbonatate
b. Ape minerale clorurate
c. Ape minerale ce contin sulf
d. Ape minerale carbogazoase
e. Ape minerale iodurate
f. Apa marii
4. Osmoza
5. Apa in organism
6. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Circuitul apei in natura
Conceptia, dezvoltarea, inmultirea si regresia formelor de viata este legata indiscutabil de prezenta apei. 
Apa se afla intr-o continua circulatie. Miraculosul circuit al apei in natura constituie unul din minunatele exemple ale perpetuariii formelor de existent. ,,In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma". Pe cat de adevarate sunt aceste cuvinte, ele sunt pe atat de cu!tre!mu!ra-toare, intrucat realizam ca, de fapt, existenta diverselor forme de viata sau de relief este efemera.
Precipitatiile atmosferice ajung in apele curgatoare, lacuri, mari si oceane, de unde prin evaporare se ridica din nou in atmosfera pentru a recadea pe pamant sub forma de precipitatii. De fapt tot acest circuit reprezinta marele si permanentul fluviu al vietii. La nivelul microorganismelor sau al structurii vii mi complexe, apa urmeaza un alt circuit, care are rolul de a asigura desfasurarea proceselor biologice, transportul si eliminarea substantelor toxice. Captata si apoi eliberata in natura, apa este redata marelui circuit natural, caruia nu i se poate sustrage.
Adaptarea fiintelor vii in raport cu aportul de apa!
Fiintele vii, intrucat isi au o anumita independenta fata de mediul ambiant, sunt inzestrate cu cele mai variate si perfectionate mijloace in ceea ce priveste adaptarea la lipsa de apa. Spre exemplu, cactusul, poate acumula in celulele sale cantitati enorme si chiar dupa deshidratarea in proportie de 90%, acesta reuseste sa supravietuiasca secetei Exemple similar pot fi gasite si in lumea faunei. Astfel anumite specii de pesti, odata cu retragerea apelor raurilor, raman in malul uscat o perioada de timp indenlungata fiind capabile sa supravietuiasca pana la reumplerea albiei cu apa. 
In conditii de seceta, camila poate ingera aproape 100 l de apa, pe care ii consuma apoi cu o extraordinara economie. Tot camila poate parcurge distanta de 1000 km prin desert si pe vreme de arsita fara sa bea absolut nimic, dar in tot acest rastimp nu deschide gura si nu respire decat in ritmul de 8 respiaratii/minut, pentru a nu pierde apa prin respiratie. Prin contrast, cainele, animal mai putin adaptat la restrictia de apa, respira in conditii de arsita de 300-400 de ori/min, ceea ce ii sporeste considerabil pierderile hidrice. Exista insa anumite specii de animale, cum ar fi capra de Oryx din Kazahstan sau unii sobolani din Arizona, care consuma cantitati extrem de mici de apa. Chiar si in cazul acelora care recurg la consumuri minime, aportul hidric este asigurat indirect prin ingestia de hrana vegetala, in a carei compozitie apa se gaseste intr-o proportie ridicata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Apa in Lumea Vie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!