Accidentul Nuclear Asi Masuri De Protecaie

Extras din referat Cum descarc?

Accidentul nuclear poate surveni ca urmare a pierderii controlului asupra reactorului nuclear sau datorita distrugerii zonei active printr-un act terorist. Ca urmare, se produc scapari de materiale radioactive, iar personalul operator si populatia sunt supuse unor iradieri mult mai mari, in raport cu cele produse in conditii normale.
In cazul unui accident nuclear se instiinteaza populatia de directia de deplasare a norului radioactiv prin: semnale de alarmare a populatiei care constau in 5 sunete de durata de 15 secunde, cu pauza de 10 secunde; mesaje vorbite, transmise de echipajele mobile de politie sau militare, echipate cu statii de radioamplificare; In cazul in care localitatea de domiciliu se situeaza pe directia de deplasare a norului radioactiv, la o distanta delimitata de un cerc cu raza intre 6 km si 12, 5 km fata de instalatia nucleara, se iau urmatoarele masuri: adapostirea populatiei si a animalelor; ferestrele si usile locuintelor si a adaposturilor pentru animale sa fie etans inchise, eventual protejate cu folie de plastic, cu perdele si pres umecate cu solutie de apa si otet; administrarea pastilelor de iodura de potasiu doza pentru adulti si copii este de 1 pastila la 24 de ore, iar copiii sau sub un an vor primi  1/2  din doza.
In locul de adapostire se depoziteaza urmatoarele: apa potabila imbuteliata in recipient etans sau din surse de apa de adancime; hrana protejata in pungi de plastic, iar furajarea animalelor se va fae cu nutreturi provenite din afara zonei contaminate; haine de schimb protejate in saci de plastic; surse de iluminat portabile; Pe timpul alarmei si dupa aceea pana la reluarea activitatii normale se reduce la maximum aerisirea casei si accesul copiilor in exteriorul acesteia.
Daca se desfasoara activitati in afara locuintei, se recomanda: folosirea echipamentului de protectie (salopete, manusi, bocanci sau cizme, caciula sau un alt mijloc de acoperire a capului); revenirea in cel mai scurt timp in spatiile protejate si decontaminarea urgenta prin spalarea cu apa si detergenti a mainilor si a hainelor contaminate; In gospodarie se recomanda: protejarea surselorde apa si a furajelor prin acoperirea cu folie de plastic; protejarea serelor si a solariilor prin amplasarea de panza umeda la intrari si guri de aerisire; Printr-o proiectare ingenioasa, precautiile in alegerea amplasamentelor si grija in constructie a unei instalatii nucleare, vigilenta in exploatare si o analiza atenta a posibilelor defectiuni, se reduce la minimum posibilitatea unui accident nuclear. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Accidentul Nuclear Asi Masuri De Protecaie
    • Referat.doc

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!