Volksbank Romania

Extras din referat Cum descarc?

A1. GRUPUL VOLKSBANK
In 1850 Hermann Schulze-Delitzsch a conceput un sistem deosebit de avantajos prin care micii mestesugari aveau acces la resurse financiare fara a plati dobanzi covarsitoare. Astfel s-a nascut prima cooperativa de credit, cunoscuta sub numele de Volksbank. In 1859, la numai noua ani dupa lansarea primei cooperative de credit erau deja infiintate 183 de Volksbanken-uri, cu 18,000 de membri in Prusia de Est si Saxonia. Este remarcabil faptul ca, de-a lungul istoriei lor de peste 150 de ani, nici una dintre aceste banci nu a dat faliment. Osterreichische Volksbanken - AG (OVAG) a fost infiintat in Austria in anul 1922 ca institutie centrala a mai multor cooperative de credit regionale organizate pe sistemul Schulze-Delitzsch. In prezent grupul Osterreichische Volksbanken - AG este in procent majoritar detinut de 67 de "Volksbank-uri" (banci cooperatiste) independente, avand peste 600 unitati bancare, peste 5000 angajati si peste 660.000 clienti, cu o cota de piata de 10% in Austria. Incepand cu anul 1991, OVAG a fost una dintre primele banci care si-a inceput expansiunea catre pietele pline de provocari din Europa Centrala si de Est. Prin subsidiara sa Volksbank International-AG (VBI), OVAG gestioneaza in prezent o retea alcatuita din peste 450 de unitati bancare in: Bosnia Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Malta, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Romania si Ucraina. Cu active totale de peste 7,5 miliarde de euro la inceputul anului 2007 si cu peste 4500 de angajati in tarile Europei Centrale si de Est, VBI pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse si servicii.
2003 2004 2005 2006 2007(decembrie)*
Unitati 122 143 182 257 545
Angajati 2149 2491 2867 3515 5218
Conturi clienti 560 000 683 000 835 000 959 000 > 1.440.000 
Active bilantiere (MLD.EUR) 2,5 3,5 4,4 6,7 10,7
*inclusiv Elektron Bank (Volksbank Ucraina) si Zepter Banka (recenta achizitie Volksbank in Bosnia-Hertegovina)
Prin intermediul unor companii specializate, grupul Volksbank ofera servicii personalizate in domeniul leasing-ului imobiliar, serviciilor imobiliare, fondurilor de investitii, asigurarilor si Investment banking-ului. In 2004, VBI a intensificat colaborarea cu bancile sale partenere din Germania si Franta. Pachete de actiuni totalizand cate 24,5% sunt detinute, in prezent, de DZ Bank impreuna cu WGZ Bank si de Banca Federala Franceza a Bancilor Populare. In concordanta cu sloganul VBI "Extending borders", aceasta infuzie de capital a oferit posibilitatea extinderii retelei bancare si perfectionarii gamei de produse si servicii oferite clientilor. Prin intermediul cooperarii OVAG - Confederatia Internationala a Bancilor Populare care are o retea de peste 30.000 de unitati bancare in statele membre din Europa, Africa de Nord, Argentina, Canada si Japonia, Volksbank Romania, ca membra a grupului, poate oferi clientilor sai o prezenta financiara in cele mai importante centre financiare ale lumii.
A2. VOLKSBANK ROMANIA
Volksbank Romania este o banca comerciala care activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000. Principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, in majoritate detinut de Osterreichische Volksbanken-AG, banca ce reprezinta institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria. Cu un actionariat solid si experimentat Volksbank Romania devine una dintre cele mai puternice capitalizate banci de pe piata romaneasca cu o valoare capitalizata totala de 862.710.000 RON. Volksbank Romania si-a indreptat inca de la inceputul activitatii sale atentia catre persoanele fizice si intreprinderile mici si mijlocii oferind produse si servicii bancare perfect adaptate nevoilor clientilor sai. Volksbank Romania pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de produse si servicii precum: credite pentru achizitia, constructia si reamenajarea locuintei, credite pentru achizitia de autoturisme, credite pentru nevoi personale, carduri internationale in lei si valuta cu facilitate de descoperit de cont, electronic-banking, credite pentru IMM-uri, microintreprinderi, liberi profesionisti, conturi cu dobanzi avantajoase in lei sau in valuta.
"Increderea ne uneste" - sloganul grupului reflecta legatura speciala care exista intre banca si clientii sai. Increderea reciproca, atat de importanta in dezvoltarea afacerilor locale cat si internationale, este rezultatul planificarii si al activitatilor desfasurate in comun cu clientul. Aceasta incredere creaza baza unui parteneriat pe viata intre Volksbank si clientii sai. 
Canale de distributie 
- unitatile proprii Volksbank Romania 
- parteneri in sistem franciza 
- bancheri mobili 
- parteneriatele cu intermediarii de credite (dealeri auto, agentii imobiliare, brokeri online de credite, companii financiare specializate in intermedierea de credite) 
- pagina de internet www.volksbank.ro prin sistemul de prescorring si posibilitate de aplicare ONLINE 
- Call-Center
Realizari 
- in 2005 si 2006 - cele mai bune produse de creditate pentru persoanele fizice (conform Revistei Capital) 
- dezvoltarea continua a retelei de distributie 
- pozitia 10 in topul bancilor dupa active la sfarsitul anului 2006 
- cea mai dinamica si inovativa banca din reteaua Volksbank International 
- dezvoltarea parteneriatelor in sistem franciza incepand cu 2005
- pozitia 8 in topul bancilor dupa active la sfarsitul anului 2007


Fisiere in arhiva (1):

  • Volksbank Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!