Studiu de Caz McDonald's

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea Companiei McDonald's 3
Capitolul 2. Procesul de stabilire a pretului 6
Capitolul 3. Strategia de pret aplicata de McDonald's 10


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea Companiei McDonald's
McDonald's este cel mai mare si mai cunoscut lant de restaurante cu servire rapida din lume, operand peste 30.000 restaurante in 121 de tari, avand peste 1.500.000 de angajati.
Povestea a inceput cu-adevarat in 1948, cand doi frati Dic si Mac McDonald au deschis un restaurant care avea la baza o linie de asamblare a produselor. Servirea era rapida, meniul era limitat la 9 articole, scopul fiind acela de a vinde cat mai multi hamburgeri de 15 centi, milkshake-uri si pungi de cartofi prajiti. Succesul lor l-a atras pe Ray Kroc, un vanzator care a fost uimit de cererea enorma a baietilor de aparate pentru milkshake-uri. In timp ce fratii McDonald erau multumiti de succesul lor, Kroc avea planuri mai mari pentru aceasta afacere. El a semnat un acord de franciza cu cei doi frati in 1954 si, pana la sfarsitul deceniului respectiv, a deschis nu mai putin de 100 de restaurante. Ray Kroc a dus afacerea la un alt nivel, afirma James Schrager, profesor al universitatii Chicago's Graduate School of Business. In opinia acestuia, cheia succesului lui Kroc a fost continua inovare. Pornind afacerea cu o revolutionare a utilizarii in regim de franciza a restaurantelor, Kroc a reusit sa pastreze un anumit nivel al acesteia, creand un sistem prin care proprietarii erau implicati, iar mancarea era produsa la standardele minime.
De asemenea, Kroc era foarte priceput in a gasi locatiile ideale, indiferent de costuri. Anii 60 au insemnat o rapida expansiune pentru McDonalds. Publicitatea era raspandita peste tot: pe panouri stradale, in reviste, la televizor. Asa ca au mai deschis restaurante peste tot in Canada, Puerto Rico, extinzand spatiul interior al acestora, pentru a oferi locuri de servit. Au introdus logo-uri si reclame, mascota fiind Ronald McDonald. Kroc a cumparat afacerea fratilor McDonald si a sarbatorit cea de-a 10-a aniversare a companiei printr-o oferta publica de actiuni. Pana in 1969, deschisese aproape 1.500 restaurante, iar la nivelul intregii companii, se vindeau aproximativ 3.5 milioane de hamburgeri zilnic. 
Produsele McDonald's constau in ingrediente hranitoare de baza, cum ar fi: carne de vita, carne de pui, chifle, cartofi, salata si produse lactate. Aceste produse isi pastreaza calitatea si elementele naturale pe intreg parcursul procesului de gatire. Produsele oferite sunt: hamburger, cheeseburger, mcchiken, mcpuisor, mcnuggets, fish fingers. Produsele preferate ale clientilor sunt: Big Mac si Royal Cheese.
In Romania, primul restaurant McDonald's si-a deschis portile in data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial Unirea. Intr-un restaurant din Romania, numarul angajatilor este cuprins intre 50-100, cu o cifra de afaceri estimata la 3 miliarde/luna.
McDonald's a adus in Romania si un nou concept de servire a clientilor, direct din masina. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul National 1 Bucuresti-Ploiesti, in fata Complexului Comercial PRISMA, in data de 29 decembrie 1995. In anul 1999 a fost construit si primul restaurant McDonald's mobil, succesul inregistrat de acest restaurant pe roti determinand compania sa inceapa constructia unei noi unitati de acest fel. Din dorinta de a veni mereu in intampinarea consumatorilor si de a le oferi acestora noi experiente, s-a trecut la construirea sau amenajarea de restaurante tematice. In Bucuresti si Tg.Mures functioneaza deja restaurante McDonald's cu specific Rock-n-Roll, Internet Corner sau Cinema.
Romanii au cheltuit in 2010 aproximativ 140 de milioane de euro in restaurantele de tip fast-food de pe piata locala, respectiv McDonald's, KFC si Burger King. 
Aceste restaurante au avut in jur de 180.000 de clienti pe zi si fiecare persoana a cheltuit cate doi sau trei euro. Astfel, McDonald's, cel mai mare jucator de pe aceasta piata, are afaceri de 100 de milioane de euro in 63 de locatii si peste 140.000 de clienti zilnic. 
In Iasi, restaurantul McDonald's se afla pe str. Piata Garii, nr.4. Pe langa structura specifica companiei, acesta dispune de un loc de joaca exterior, spatiul Birthday Party unde copiii se pot distra si chiar sa-si sarbatoreasca zilele de nastere oferindu-le invitatilor produse si bauturi delicioase McDonald's.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz McDonald's.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!