Strategii cu opțiuni

Extras din referat Cum descarc?

PUT BULL SPREAD - anticipeaza o crestere de curs; se realizeaza printr-o cumparare de PUT cu PE1, insotita de o vanzare de PUT cu PE2, cu PE1 < PE2 ( P1 < P2 ).
Daca la scadenta:
- cursul este mai mic decat PE1 se executa ambele optiuni, se vand titluri la PE1 si se cumpara la C platindu-se prima P1 si se cumpara titluri la PE2 si se vand la C, incasandu-se prima P2. Rezultatul operatorului va fi:
RE = ( PE1 - C - P1 - PE2 + C + P2 ) = ( PE1 - PE2 - P1 + P2 )
- cursul este situate intre PE1 si PE2 se abandoneaza pozitia long si se executa short-ul. Se cumpara titluri la PE2 si se vand la C, incasandu-se prima P2 si platindu-se prima P1. Rezultatul va fi:
RE = ( -PE2 + C + P2 - P1 )
- cursul este mai mare decat PE2 se abandoneaza ambele optiuni, rezultatul operatorului fiind diferenta dintre cele doua prime ( P2 - P1 )
PUT BEAR SPREAD - este o strategie prin care se anticipeaza o scadere de curs; ea consta intr-o cumparare de PUT cu PE1 si o vanzare de PUT cu PE2, PE1 > PE2 si P1 > P2.
Daca la scadenta:
- cursul este mai mic decat PE2 se executa ambele optiuni astfel: se cumpara titluri la PE2 si se vand la C, incasandu-se prima P2 si se vand titluri la PE1, se cumpara la curs si se plateste prima P1. Rezultatul va fi:
RE = (- PE2 + C + P2 + PE1 - C - P1) = ( PE1 - PE2 - P1 + P2 )
- cursul este situate intre PE2 si PE1 se executa long-ul si se abandoneaza pozitia short; se vinde la PE1, se cumpara la curs, se plateste prima P1 si se incaseaza P2.
RE = ( PE1 - C - P1 + P2 )
- cursul este mai mare decat PE1 se abandoneaza ambele optiuni rezultatul operatorului fiind pierdere egala cu P2 - P1.
BUTTERFLY - este o combinatie intre un STRADDLE si optiuni PUT si CALL. 
La cumparare se efectueaza urmatoarele operatiuni: se vinde un STRADDLE cu PE!s, se cumpara un PUT cu PEp si un CALL cu PEc. Aceasta strategie este realizata in momentul in care investitorul considera ca piata nu va avea o volatilitate ridicata, dar doreste totusi sa se protejeze impotriva unor fluctuatii ample. Conditia de realizare a acestei strategii este PEs - PEp = PEc - PEs.
Aveam urmatoarea situatie:
Long Put cu PEp ( < PEs < PEc ) si cu prima P1
Short Put cu PEs ( situate intre PEp si PEc ) si cu prima P2
Short Call cu PE!s si cu prima P3
Long Call cu PEc ( > PEs > PEp ) si cu prima P4
Relatia intre prime este urmatoarea : P1 < P4 < P2 < P3 -> Prima neta > 0


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii cu Optiuni.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!