Strategia Anti-Criza a Ministerului Administratiei si Internelor 2009-2010

Extras din referat Cum descarc?

Traim intr-o societate in permanenta schimbare si odata cu evolutia acesteia asistam la o schimbare de perceptie asupra rolului politiei in cadrul comunitatii. Suntem pregatiti pentru aceasta provocare si avem viziunea modului in care putem imbunatati si schimba lucrurile. In acest sens, ne-am remodelat strategia de actiune, astfel incat sa raspunda necesitatilor actuale ale crizei economice si ne-am definit clar obiectivele pe care am promis ca le vom atinge. Astfel, ne vom asigura ca fiecare componenta va functiona la parametri optimi si vom promova profesionalismul, responsabilitatea, integritatea, loialitate,respect fata de lege, orientare catre rezultate,orientare catre cetatean. 
Pentru initializarea planului anti-criza am elaborat acest document care prevede ca una dintre masuri sa fie fundamentarea si implementarea unei strategii anti-criza a M.A.I.Pornind de la viziunea conducerii a ceea ce se asteapta a fi sistemul anti-criza 2009-2010 au fost identificate obiectivele strategice care o data atinse fac posibila transformarea viziunii in realitate.Obiectivele strategice sunt sustinute la randul lor de obiectivele specifice si de planul anual de activitati.
Mijloacele de atingere a obiectivelor sunt:gestionarea eficienta a resurselor financiare,mentinerea integritatii si transparentei proceselor financiare,planificarea si gestionarea riscului si performantei.Rezultatele sunt:oferirea unor servicii de inalta calitate comunitatii,recunosterea folosirii eficiente a banilor publici.
Derularea procesului bugetar presupune existenta unor resurse financiare precum si alocarea lor in scopul furnizarii catre populatie a bunurilor si serviciilor publice. Pentru a diminua efectele crizei este nevoie de reducerea drastica a cheltuielilor bugetare, dar nu reducerea fondurilor alocate investitiilor si a banilor destinati confinantarii si de coeziune.
Procentul din PIB de care beneficiaza Ministerul Administratiei si Internelor este de 1,57% valoarea fiind de 8.989,263 mld lei fiind pe locul 4 in ceea ce priveste banii alocati ministerelor dupa educatie, transporturi si sanatate. Bugetul de anul acesta a fost redus cu 427 milioane lei fata de cel de anul trecut.
Planul anticriza costa Romania 28 de miliarde lei, cheltuieli de 34 miliarde lei si reduceri de cheltuieli de 5,9 miliarde lei.Scopul guvernului este acela de a proteja intersele economice ale populatiei, cum ar fi puterea de cumparare, capacitatea de rambursare a creditelor, locuri de munca dar si sustinerea securitatii sociale.
Pentru a contracara efectele crizei masurile luate trebuie sa devina resursa nu suport pentru ceea ce va urma.Aceasta strategie are in vedere reducerea tensiunilor in scopul prevenirii transformarii lor in criza, de a gestiona efectiv crizele aparute, de a organiza pregatirea civila si de actiune pentru diferite tipuri de criza.
Ministerul Administratiei si Internelor in uma unei analize atente a gradului de pregatire si dotare a structurilor subordonate cat si a posiblitatilor reale de concretizare avand in vedere fondurile bugetare de care dispunem si unele resurse financiare rezultate din sponsorizari precum si din programele de cooperare internationala ne vom baza in continuare pe :
o pastrarea structurilor specializate pentru combaterea noilor forme de criminalitate informatica, pe coordonarea si producerea unui mesaj public guvernamental, cat si gestionarea difuzarii optime a mesajului,
o pe intarirea actiunilor de prevenire si control a criminalitatii, in general a celei organizate, economico-financiare si coruptiei pentru a limita criminalitatea
o pe combaterea coruptiei prin continuarea urmatoarelor proiecte de legi:
- proiectul legii pentru modificarea Codului Penal la care vom participa impreuna cu Ministerul Justitiei
- proiectul legii privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor 
- proiectul privind criminalitatea sistemelor informatice in colaborare cu Ministerul Justitiei
- proiectul privind combaterea criminalitatii organizate
- proiectul privind protectia martorilor in colaborarea cu Ministerul de Justitie
- mentinerea protocolului de cooperare intre Ministerul Administratiei si Internelor si Parchetul de pe langa CSJ privind modalitatile practice de aplicare a legii nr.78/2000 si participarea Politiei Romane la descoperirea si combaterea actelor de coruptie
o pe imbunatatirea conditiilor de viata ale politistilor si a familiilor lor prin pastrarea proiectului pentru cumpararea locuintelor de serviciu de catre cadrele care au incheiate contracte de inchiriere cu unitatile subordonate M.A.I; 
o pe continuarea eforturilor pentru stabilirea unui sistem de tip Schengen pentru securizarea frontierei de stat, prin implementarea planului de actune Schengen; implementarea strategiei privind managementul integrat al frontierei, modernizarii infrastructurii, echipamentului si perfectionarii profesionale a personalului acestuia; 
o pe continuarea eforturilor pentru crearea unei institutii politienesti profesioniste si coordonate, capabile de a combate diferitele forme ale criminalitatii organizate; asigurarea conformitatii depline cu Acquis-ul comunitar si cu standardele internationale in domeniul luptei impotriva abuzurilor in sistemul financiar si nu numai.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia Anti-Criza a Ministerului Administratiei si Internelor 2009-2010.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!