Sistemul monetar European

Extras din referat Cum descarc?

Cooperarea monetara. 
Sistemului monetar european bazat pe ECU.
Uniunea Europeana Monetara.
Euro - moneda unica europeana.
Inceputul procesului de integrare europeana coboara catre a. 1951, cand se semneaza la Paris Tratatul cu privire la Comunitatea Economica a Carbunelui si Otelului (la care participa 6 tari: Franta, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg) si a. 1957, cand se semneaza la Roma Tratatul privind crearea Comunitatii Europene a Energiei Atomice
(EURATOM) si tratatul privind
crearea Comunitatii
Economice Europene (CEE).
Infiintarea sistemului monetar european - s-a produs prin Acordul de la Breme din 6-7 iulie 1978, ca urmare a Rezolutiei Consiliului European (alcatuit din conducatorii de state si guverne ale tarilor-membre ale CEE) din 5 decembrie 1978, iar anuntarea despre intrarea in vigoare incepand cu 13 martie 1979 a fost facuta de Consiliul European la 12 martie 1979.
La sistem au aderat Franta, Germania,
Belgia, Italia, Danemarca,
Olanda, Luxemburg si
apoi Anglia


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul monetar European.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!