Sisteme informatice financiar-bancare

Extras din referat Cum descarc?

A saptea cea mai mare banca din lume ca numar de active si prima din Europa
Stabilita prima oara in 1865 in British Hong Kong si apoi a fost infiintata in 1991 in Londra
Numele deriva de la initialele, Hongkong and Shanghai Banking Corporation
3900 birouri in peste 67 de tari si teritorii din Africa, Asia, Oceania, America 
38 milioane clienti
4 grupuri financiare:Commercial Banking; Global Banking and Markets; Retail Banking and Wealth Management;Global Private Banking
Subsidiare: HSBC Bank USA; HSBC Mexico; HSBC Bank India; HSBC France
HSBC Bank SUA, este o filiala americana a HSBC din Marea Britanie, este o banca cu sediul central operational din New York si sediul social nominal din McLean, Virginia. HSBC Bank USA, este o banca nationala autorizata in conformitate cu Legea Bancii Nationale si, prin urmare, este reglementata de OCC, parte a Departamentului de Trezorerie al SUA. Compania are 230 de filiale.
PDI (INDEXUL DISTANTEI FATA DE PUTERE) - Faptul ca toata lumea este unica inseamna ca suntem cu totii inegali. Unul dintre aspectele cele mai importante ale inegalitatii este gradul de putere pe care fiecare persoana il exercita sau il poate exercita asupra altor persoane; puterea fiind definita ca gradul in care o persoana poate influenta ideile si comportamentul altor persoane. Aceasta dimensiune se refera la faptul ca toti indivizii din societati nu sunt egali si exprima atitudinea culturii fata de aceste inegalitati de putere intre noi. Distanta maxima este definita ca masura in care membrii mai putin puternici ai institutiilor si organizatiilor dintr-o tara se asteapta si accepta ca aceasta putere este distribuita inegal. Ea are legatura cu faptul ca inegalitatea societatii este sustinuta atat de adepti, cat si de lideri.
INDIVIDUALISM - Scorul relativ scazut pe Distanta de Putere 40 in combinatie cu una dintre culturile cele mai individuale 91 din lume se reflecta in urmatoarele:Premisa americana a "libertatii si justitiei pentru toti". Acest lucru este evidentiat de un accent explicit pe drepturile egale in toate aspectele societatii si guvernului american. In cadrul organizatiilor americane, ierarhia este stabilita pentru confort, superiorii sunt accesibili, iar managerii se bazeaza pe angajati si echipe individuale pentru expertiza lor. Atat managerii, cat si angajatii se asteapta sa fie consultati si informatiile sunt partajate frecvent. In acelasi timp, comunicarea este informala, directa si participativa la un nivel. 
MASCULINITATEA - Scorul SUA privind masculinitatea este ridicat la 62, iar acest lucru poate fi vazut in tiparele tipice ale comportamentului american. Acest lucru poate fi explicat prin combinarea unei unitati de masculinitate ridicata, impreuna cu cea mai individualista unitate din lume. Cu alte cuvinte, americanii, ca sa spunem asa, arata cu totii unitatea masculina individuala. Cu toate acestea, britanicii au aceeasi cultura in acest sens. Intrebarea, prin urmare, ar trebui sa fie: este aceeasi miscare care in mod normal nu poate fi vazuta la suprafata? Aceasta diferenta este o reflectare a scorului mai mare al SUA in ceea ce priveste evitarea incertitudinii decat in Marea Britanie. Cu alte cuvinte, in ambele societati gasim aceeasi directie, dar americanii o arata in fata, in timp ce britanicii va vor lua prin surprindere.
EVITAREA INCERTITUDINII -  USA re un scor redus de 46, pe dimensiunea de evitare a incertitudinii. In consecinta, contextul perceput in care se gasesc americanii va avea un impact mai puternic asupra comportamentului lor decat daca cultura ar fi obtinut mai mult sau mai putin. Astfel, acest model cultural se reflecta in felul urmator: Exista un grad de acceptare echitabil pentru idei noi, produse inovatoare si dorinta de a incerca ceva nou sau diferit, indiferent daca se refera la tehnologie, practici comerciale sau alimente. Americanii tind sa fie mai toleranti fata de idei sau opinii de la oricine si sa permita libertatea de exprimare. In acelasi timp, americanii nu au nevoie de o multime de reguli si sunt mai putin exprimati emotional decat culturile cu un scor mai mare. In acelasi timp, 9/11 a creat o mare frica in societatea americana, culminand cu eforturile guvernului de a monitoriza pe toata lumea prin ANS si alte organizatii de securitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme informatice financiar-bancare.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!