Sisteme Informatice de Gestiune

Extras din referat Cum descarc?

1 SGBD ACCESS, caracteristici generale
Microsoft Access 2003 face parte din pachetul Microsoft Office. Versiunea initiala 1.0 fost lansata in 1992, pe parcurs aceasta a suportat o serie de imbunatatiri, Access 2003 fiind a opta versiune.
Principalele caracteristici ale SGBD-ului ACCESS sunt urmatoarele: este un SGBD relational si lucreaza sub SO Windows; este conceput pentru uz personal sau pentru mici activitati; dispune de o interfata atractiva si usor de utilizat; este deschis comunicarii cu alte SGBD-uri (FoxPro,Paradox); permite realizarea unor aplicatii complexe prin utilizarea limbajului VisualBasic; este compatibil cu tehnologia ActiveX care permite realizarea aplicatiilor client/server; permite utilizarea de adrese si legaturi Internet inclusiv accesul la baze de date din reteaua Internet, fiind totodata un instrument util pentru publicarea informatiilor in pagini Web; contine instrumente wizard care permit utilizatorului crearea facila a unor obiecte(peste 20 de tipuri comune de aplicatii); permite comunicarea si utilizarea bazelor de date din SQL Server(un alt produs Microsoft care gestioneaza baze de date),in cadrul unei retele de calculatoare; este autodocumentat prin help
Spre deosebire de SGBD-ul Visual FoxPro unde fereastra bazei de date Database continea doar tabelele si relatiile dintre ele in SGBD-ul Access fereastra Database contine o colectie de obiecte: tabele(table), formulare(form), rapoarte(report), cereri de interogare(query), pagini Web(pages), comenzi macro(macro) si module(module).
Tabela (Table) - obiect definit de utilizator pentru stocarea datelor.
Formularul (Form) - obiectcare permite introducerea datelor, afisarea acestora sau controlul intregii aplicatii.
Raportul (Report)- obiect ce permite formatarea si tiparirea informatiilor obtinute in urma consultari bazei de date.
Cerere de interogare (Query) - obiect care permite vizualizarea informatiilor obtinute prin prelucrarea datelor din una sau mai multe tabele si/sau alte cereri de interogare.
Pagina Web de accesare a datelor(Pages) - obiect care include un fisier HTLM si alte fisiere suport in vederea furnizarii accesului la date prin intermediul browser-elor Internet.
Comanda Macro(Macro) - obiect care contine o definitie structurata a uneia sau mai multor actiuni pe care Access le realizeaza ca raspuns la un anumit eveniment.
Modulul(Module) - obiect care contine proceduri definite de utilizator si scrise in limbajul VisulaBasic
Instrumente Wizard
Microsoft Access a fost dotat cu o serie de instrumente wizard(de ajutor) care pot fi clasificate in doua categorii :
-orientate obiect care faciliteaza crearea de obiecte prin parcurgerea unor etape de dialog intre utilizator si sistem pe baza caruia se da forma obiectului (rapoarte,formulare etc);
-generale cand rezolvarea unor probleme se poate face automat prin utilizarea unor sabloane (Contact Management etc.).
Sistemul Help
Access are incorporat un sistem Help (de asistenta) care poate fi apelat prin tasta F1 sau prin comanda <Help, Microsoft Access Help>, ori, folosind asistentul (Office Asistent), toate permitand consultarea unui manual Access relativ la utilizarea diverselor elemente.
Lansarea SGBD-ului Access se face in mod asemanator ca oricare instrument Microsoft Office: START | Programs | Microsoft Office | Access .
Pe ecran va apare fereastra Microsoft Access 2003 (figura 1) de unde, din panoul de activitati putem declansa rapid o serie de operatii ca: crearea unei noi baze de date(Create a new file...),deschiderea unei baze de date existente(Open...), cautarea (Search for...)etc.De asemenea dispunem de bara de meniuri si bara de instrumente de unde putem selecta comenzile dorite .
Bara de titlu
Bara de instrumente
Panoul de activitati
Cautare
Deschidere BD
Crearea unei noi BD
Fig. 1 Fereastra Microsoft ACCESS
Interfata ACCESS
Dialogul utilizator-sistem se realizeaza, prin intermediul interfetei constituita in principal, din bara de instrumente si panoul de activitati.
Bara de instrumente Database, pe langa butoanele prezentate in barele Standard ale altor produse MS Office, are in componenta o serie de butoane specifice:
Office Links - permite fuzionarea(Merge) sau publicarea (Publish) datelor in Word sau analiza (Analyze) datelor folosind Excel.
Analyse - lanseaza unul dintre utilitarele de analiza: Analyze Table, Analyse Performance sau Documentar. 
Relationship - reprezinta grafic relatiile existene si permite modificarea acestora sau crearea altora noi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informatice de Gestiune.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!