Ropharma S.A.

Cuprins referat Cum descarc?

Care este cota efectiva de impozitare suportata e intreprindere in fiecare din cei 7 ani (impozit pe profit platit/profit brut)? Comentati evolutia acesteia. 2
Care este ponderea tuturor obligatiilor fiscale in cifra de afaceri a companiei? Comentati. 4
Care sunt elementele care au determinat diferente intre profitul impozabil si profitul brut(contabil) in fiecare din cei 7 ani? 6
Exista pierderi fiscale pe care intreprinderea le-a utilizat de-a lungul timpului? In caz afirmativ, cum au influentat aceste pierderi fiscale cota efectiva de impozitare? 7
Verificati daca compania a utilizat modalitati alternative remunerare a salariatilor in scopul reducerii taxelor (employee stock options, scheme de pensii si asigurari private, tichete de masa) si, in caz afirmativ, calculati economiile fiscale rezultate. 8
Evaluati economiile fiscale pe care intreprinderea le-a obtinut prin apelul la fonduri imprumutate (daca este cazul). 11
Verificati daca compania a platit impozitul minim alternativ in anul 2010 si evaluati modul in care acesta a influentat cash-flow-ul companiei. 13
Bibliografie 15


Extras din referat Cum descarc?

1. Care este cota efectiva de impozitare suportata e intreprindere in fiecare din cei 7 ani (impozit pe profit platit/profit brut)? Comentati evolutia acesteia.
Ropharma Brasov (fosta IassyFarm Iasi) este o companie distribuitoare de produse farmaceutice din Romania. In septembrie 2007, si-a schimbat numele din IassyFarm Iasi in Ropharma iar sediul social a fost mutat la Brasov. In anul 2008, Ropharma a fuzionat firmele Farmaceutica Aesculap, Medica Bacau si Global Pharmaceuticals Brasov. In urma fuziunii, Ropharma a ajuns sa detina un numar de 94 de farmacii.
Compania este detinuta de Add Pharmaceuticals Ltd din Cipru, care controleaza 75,3% din totalul actiunilor. Actiunile companiei sunt cotate, incepand cu data de 24.11.2010, la categoria I a BVB sub simboul RPH. Proprietarul companiei este omul de afaceri Mihai Miron, care a detinut si compania farmaceutica Europharm.
Cota efectiva de impozit pe profit reprezinta un real interes pentru guvernele statelor (la nivel macroeconomic) cat si pentru investitori (la nivel microeconomic). Atunci cand guvernele statelor vor sa evalueze impactul taxarii in economie si pentru a intelege eficienta deciziilor luate trebuie sa evalueze povara fiscala. Astfel in cazul impozitului pe profit este evaluata povara fiscala a cotei efective de impozitare. In cazul investitorilor, acestia urmaresc cota efectiva de impozitare pentru a vedea unde anume trebuie sa investeasca. 
Cota efectiva de impozit capata sens in conditiile diferentei dintre rezultatul contabil si rezultatul fiscal al unei intreprinderi . 
Dupa cum putem observa in tabelul numarul 1, cota efectiva de impozitare platita de compania Ropharma, in perioada 2009-2015, difera de la un an la altul, aceasta fiind intre 18-21% in perioada 2009-2011 inclusiv, iar apoi in perioada 2012-2015 creste mai mult pana la 20-24%, datorita majorarii impozitului pe profit in acesti ani.
Tabelul nr.1 Cota efectiva de impozitare platit de Ropharma SA
Sursa: Prelucrare proprie din contul de profit si pierdere (F20) 
Impozitul pe profit se calculeaza pe baza rezultatului exercitiului financiar, ajustat pentru diferite elemente care nu sunt impozabile respectiv deductibile. Este calculat folosindu-se rata impozitului pe profit care este in vigoare la data bilantului, respectiv 16%. 
In graficul de mai jos avem evidentiata evolutia cotei de impozitare in cadrul Ropharma, in perioada analizata se poate observa ca se mentine constant, crescand doar cu 3-5% in anul 2012.
Graficul nr.1 Evolutia cotei efective de impozitare a profitului in perioada analizata
Sursa: Prelucrare dupa situatiile financiare anuale 
Factorii care influenteaza evolutia cotei efective sunt: 
- Paradisul fiscal prezinta acele state care au un impozit pe profi foarte mic sau chiar nu prevad impozitarea companiilor. Firmele cu filiale in tarile cu paradisuri fiscale astfel se confrunta cu sarcini fiscale mai mici in comparatie cu cele care nu dispun de
astfel de afiliatii. Cei mai muti investitori sunt atrasi de astfel de state;
- Subventiile, care sunt pentru a atrage investitorii. Acordarea acestor stimulente fiscale diferite intre statele membre ale UE nu au ca efect egalizarea sarcinilor fiscale corporative reale in UE si anume, povara fiscala corporativa efectiva difera mult intre statele membre ale UE fata de ratele de impozitare statutare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ropharma S.A..docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Covrig Alina Andreea, Analiza cotei efective de impozitare a profitului, Colectia de working papers ABC-UL Lumii Financiare, 2016
2. Vintila G. s.a. - Economie teoretica si aplicata,Volumul XVIII (2011)
3. Rapoarte anuale (2009-2015)
4. Situatii financiare anuale
5. Legea 227/2015
6. OUG. Nr. 34/2009
7. http://www.ropharma.ro/
8. http://www.fin.ase.ro/ABC/fisiere/ABC4_2016/Lucrari/L7.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!