Rolul Ministerului Finantelor in Economie

Extras din referat Cum descarc?

Ministerul Finantelor Publice este institutia de maxima importanta, cu rol de sinteza in desfasurarea activitatii structurilor economice, financiare si fiscale din Romania si functioneaza pe baza Legii nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, a Legii nr.500/2002 privind finantele publice, cu modificarile ulterioare si a Hotararii Guvernului nr.1574/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicand strategia si programul de guvernare in domeniul finantelor publice. 
Rolul Ministerului Finantelor Publice este acela de constituire si gestionare generala a resurselor financiare publice printr-un sistem complex de bugete: bugetul de stat; bugetul asigurarilor sociale de stat; bugetele locale; bugetele fondurilor speciale; bugetele fondurilor externe nerambursabile; al trezoreriei statului si altor institutii publice cu caracter autonom. Aceasta activitate se desfasoara conform legii, cu asigurarea echilibrului bugetar si aplicarea politicii financiare a statului. La baza elaborarii si executiei acestor bugete stau principiile universalitatii, publicitatii, unitatii, anualitatii, specializarii bugetare si unitatii monetare. 
In acest sens, Ministerul Finantelor Publice asigura incasarea in numerar si prin conturi a veniturilor stipulate de aceste bugete si efectueaza operatiunile de trezorerie privind


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Ministerului Finantelor in Economie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!