Riscul in Asigurari si Gestiunea Riscului

Cuprins referat Cum descarc?

1. Scopul si necesitatea asigurarii 
2. Riscul si asigurarea : 
2.1. Notiunea de risc 
2.2. Riscul subiectiv si riscul obiectiv 
2.3. Categorii de risc 
2.4. Managementul riscului 
3. Gestiunea riscului


Extras din referat Cum descarc?

1. SCOPUL SI NECESITATEA ASIGURARII
Aparitia asigurarilor este legata de necesitatea ca oamenii sa se ajute reciproc in cazul daunelor in permanenta crestere, iar a reasigurarilor pentru sprijinirea intre ei, a celor care administreaza fondurile si activitatile de asigurare. Altfel spus este vorba de preluarea daunelor si a procesului de dezdaunare pe cat mai multe umere. Datorita acuratetii, incertitudinii dar si raspunderilor cu care se intalnesc la fiecare pas, asigurarile de bunuri, persoane si raspundere civila, experienta dar si practica curenta au impus necesitatea reglementarii raporturilor dintre persoanele fizice si juridice care iau parte la asigurare, in calitate de asigurati, si respectiv societatile de asigurare, bunurile si persoanele care sunt cuprinse in asigurare, riscurile acoperite prin asigurare, drepturile si obligatiile ce revin partilor din asigurare.
Daca nu ar exista riscuri, nu ar exista asigurarea. Importanta care este atribuita riscului este determinata de adversitatea oamenilor fata de risc. Adversitatea fata de risc implica faptul ca o persoana este de accord sa plateasca, uneori chiar mai mult decat ar trebui, pentru un anumit nivel de certitudine in viitor.
Prezenta riscurilor poate duce la efecte nedorite din punct de vedere social si economic.Principalele doua tipuri de consecinte pe care orice risc le determina la nivelul societatii sunt:
o dimensiunea fondurilor de urgenta trebuie marita: este prudent ca anumite fonduri de urgenta sa fie create
o apar neplacerile si temerile
SCOPUL ASIGURARII 
Asigurarea, indiferent de forma sa, realizeaza un transfer de riscuri pe care o persoana fizica sau o persona juridica nu le poate sustine din punct de vedere financiar, partial sau in totalitate.
Principalele beneficii pe care asigurarea le poate aduce se refera la:
o compensatii financiare pentru pagube: scopul asigurarii este de a permite persoanelor fizice sau juridice sa revina la situatia financiara anterioara aparitiei pagubei; drept rezultat, acestea isi pot mentine siguranta financiara;
o ingrijorari si temeri reduse: protectia oferita de asigurare reduce temerile si ingrijorarile persoanelor, atat inainte de aparitia pagubelor, dar mai ales dupa suferirea acestora;
o prevenirea pierderilor:asigurarea ofera programe de prevenire a pierderilor atat a celor directe, cat si a celor indirecte.
Asigurarea nu este o forma de protectie asemanatoare actiunilor de natura speculative, cum ar fi pariurile sau loteria, acestea vizeaza strict riscurile speculative putand aduce castiguri, rezultate nule, dar si pierderi.
Scopul asigurarii este in primul rand sa-i repuna din punct de vedere financiar pe cei afectati de riscuri pe aceeasi pozitie, fara castiguri suplimentare.
2. RISCUL SI ASIGURAREA
2.1 Notiunea de risc 
Riscul nu trebuie perceput ca fiind un lucru rau. De fapt, riscul poate induce oportunitati extraordinare pentru cei care stiu cum sa-l gestioneze. Raspunsul nu este evitarea completa a riscului ci evitarea riscurilor putin intelese. Existenta riscurilor a determinat lansarea tuturor sectoarelor al caror element principal in ceea ce priveste nivelul de competenta rezida, de fapt, in gestiunea riscului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscul in Asigurari si Gestiunea Riscului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!