Relatii Monetar Financiare Internationale

Extras din referat Cum descarc?

Piata valutara sau ForEx sau FX (prescurtat de la foreign exchange market din engleza) este o piata a tranzactiilor de vanzare-cumparare a valutelor. Pietele valutare permit participantilor sa schimbe o anumita moneda contra altei monede. Una dintre parti cumpara o anumita moneda de la cealalta parte, in schimbul unei alte monede. 
Schimburile valutare exista ca rezultat al comertului si investitiilor internationale, astfel companiile care importa sau exporta marfuri cumpara aceste marfuri intr-o moneda si le vand intr-o alta moneda. De aceea ele au nevoie sa converteasca in moneda in care platesc marfurile respective o parte din banii pe care ii primesc. Speculatia constituie cea mai mare parte a tranzactiilor pe piata valutara. Piata valutara nu are o locatie fizica sau un punct central precum celelalte pietii financiare, dar opereaza cu banci, corporatii si persoane fizice pe intreg globul, 24 ore din 24, mai putin in weekend.
Cursul de schimb valutar sau cursul FX reprezinta suma la care se schimba o moneda contra altei monede.
Pe piata valutara, tranzactiile pot fi executate in sume, la date si sub denumiri variabile. Nu exista marimi sau termene de contract standard. Data la care cele doua monede sunt schimbate intre ele este cunoscuta sub numele de data de reglementare sau data valutei. Dupa volumul de tranzactii este cea mai mare piata internationala. 
Piata valutara internationala constituie un sistem complex interbancar, prin care se tranzactioneaza sume mari de bani, de catre actorii din piata, la o rata de schimb stabilita la o anumita data, intr-un anumit moment, in scopul schimbarii (convertirii) unor valute contra altora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Monetar Financiare Internationale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!