Referat la Fiscalitate - Fiscalitatea in Marea Britanie

Extras din referat Cum descarc?

Structura si dezvoltarea de veniturile fiscale 
In 2006, in Marea Britanie rata taxelor fiscale in PIB (inclusiv contributiile la asigurarile sociale) s-a situat la 37,4%, o valoare care s-a situat mai sus de media UE-27 (37,1%), pentru prima data din 2001. 
Structura impozitelor arata o greutate comparativ mai mare de impozite directe (17,4% din PIB, fata de media UE-27 de 12.0 %), care reflecta in mare masura, o fundamentare pe impozitele pe venitul personal, dar si pe un nivel ridicat de impozite directe, altele decat impozitele pe venit si de personal (3,0% din PIB, comparativ cu o medie a UE-27 de 0,8%). Acesta categorie include, in special, impozitele pe terenuri, cladiri si taxele pe autovehicule. Dupa o tendinta in scadere, veniturile din impozitele pe venitul personal a crescut in 2005 si in 2006 (+1,7% din PIB). In acelasi timp, impozitul pe profit, care a fost aproape stabil intre 2002 si 2004, a crescut cu 1,1% din PIB pe parcursul ultimilor doi ani. La 3,9% din PIB in 2006, aceasta valoare este mai mare decat media UE-27 si media EA-15 (respectiv 3,3% si 3,5%). Impozitele directe reprezinta principala sursa de venituri (46,7% din valoarea totala a impozitelor), semnificativ mai mare decat impozitele indirecte (35.2 %), si cu mult mai important decat a contributiilor sociale (18,1%), cea de-a treia cea mai mica parte din impozite din UE, dupa Danemarca si Irlanda. 
Aproximativ 95% din totalul veniturilor este ridicat de catre guvernul central, care confirmand ca Regatul Unit al Marii Britanii este cel de-al doilea stat membru in UE, dupa Malta, in ceea ce priveste fiscalitatea.
In ansamblu, sarcina fiscala a crescut cu doua puncte procentuale, de la 1995 la 2000, aproape in intregime din cauza cresterii impozitarii directe. Dupa acest varf, sarcinia fiscala a tins sa scada, dar a crescut din nou, in ultimii trei ani (+2,1%), fiind acum (de la 37,4% din PIB, in aceeasi proportie ca si in 2000) mai sus de media UE-27. 
Impozitarea consumului, fortei de munca si capitalului; taxele de mediul. 
Privind la clasificarea economica a taxelor, impozitarea consumului (11,1% din PIB) s-a situat la 18,5% in 2006 atunci cand s-a masurat ca procent din cheltuielile pentru consumul final al gospodariilor casnice. Aceasta rata implicita a impozitarii situeaza Regatul Unit al Marii Britanii cu 3.6 puncte procentuale sub media UE-27. 
Ca urmare a relativei scazutelor contributii la asigurarile sociale, impozitul pe venituri de munca (14,3% din PIB) este mai mic decat in cele mai multe alte tari europene (UE-27 17,3%). Rata implicita a impozitarii fortei de munca este de la 25,5%, fiind cea de-a patra cea mai mica in UE-27 si minciuni este cu mult sub media UE-27 (34,8%). In perioada 1995-2006, indicele a ramas destul de stabil, asa cum a fost de la inceputul anilor '70. 
Veniturile din impozitul pe capital (11,9% din PIB), are cea mai mare proportie in UE-27 si este mult mai mare decat media UE-27 (7,8%), cu toate sub-categoriile - venituri ca liber-profesionist - fiind deasupra aceastei medii. Contributia impozitelor pe capital in totalul veniturilor fiscale (11,1 puncte procentuale peste 20.8% din media UE-27 este reflectata in relativ ridicata rata implicita de impozitare pe capital (39,7%). 
Tendinte de Impozitare in Uniunea Europeana 
Procentul veniturilor din taxe de mediu in PIB, a scazut in comparatie cu inceputul perioadei. Acesta se datoreaza in principal evolutiei colectarii taxei vamale pe uleiuri de hidrocarburi, in ultimii ani, care constituie 75% din totalul taxelor de mediu din Regatul Unit, si taxele pe autovehicule, ceea ce constituie alte 12-13 procente. 
Nivelurile lor au crescut mult mai lent decat PIB-ul in ultimii ani. Acesti doi factori explica trendul descendent incepand din 2000, care a situat Regatul Unit cu 0,3% mai jos de media UE-27 in 2006, comparativ cu 0,2% mai sus, in 1995.


Fisiere in arhiva (1):

  • Referat la Fiscalitate - Fiscalitatea in Marea Britanie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!