Produse și servicii bancare

Extras din referat Cum descarc?

Raiffeisen Bank
1.1. Scurt istoric
Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) in Romania a inceput in anul 1994 prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti. In 1998, reprezentanta a fost transformata intr-o subsidiara a RZB, oferind servicii si produse pentru companii.
In acelasi timp, una dintre cele mai mari banci detinute de statul roman - Banca Agricola - se afla intr-o situatie financiara dificila. Datorita masurilor luate de autoritatile romane - precum preluarea creditelor neperformante de catre stat - banca a fost pregatita pentru privatizare in anul 2000.
In februarie 2001, RZB, impreuna cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni ale Bancii Agricole. Contractul de achizitie a fost semnat la sfarsitul lunii iulie 2002.
Emblema Raiffeisen
Evolutia siglei Raiffeisen
Calutii incrucisati reprezinta emblema Raiffeisen. Dar ce simbolizeaza aceasta emblema?
In vechime, calutii incrucisati completau varful unui acoperis de casa, protejand ocupantii acesteia de orice tip de pericol. Organizatia Raiffeisen a transformat acest simbol al protectiei in propria marca, deoarece membrii acesteia se protejeaza reciproc de dificultatile economice, colaborand unul cu celalalt.
1.2. Informatii generale Raiffeisen Bank SA
Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking)
Dupa privatizare, Raiffeisen Bank a reusit o schimbare radicala. In 2004 banca a obtinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de sase ori mai mare decat in anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat fata de 2003, depasind 2.000 milioane EUR. In 2005, banca a continuat sa implementeze un plan de investitii semnificativ, destinat in principal infrastructurii si sistemelor IT&C, modernizarii retelei de unitati si extinderii retelelor de ATM si POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienti.
Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii romanesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din Romania, iar revista Global Finance a desemnat banca, atat in 2004 cat si in 2005, drept 'Cea mai buna banca din Romania'.
Raiffeisen Bank are o segmentare a clietilor, si anume in personae fizice si personae juridice, mai exact IMM-uri.Fiecare dintre acestea avand pachete de creditare specifice.
1.2. Pachete de creditare pentru ambele segmente de clienti:
PF IMM 
Credit de nevoi personale nenominalizate Depozite la termen 
Carduri de cumparaturi Titluri de stat
Credite imobiliare Fonduri de investitii
Credite de refinantat Creditul flexi pentru imm 
Pentru persoanele fizice creditele mai des intalnite sunt cele de nevoi personale care, prin achizitia lor pot sa usureze pentru o perioada de timp modul de viata.
Un credit de nevoi personale poate fi atat cu refinantare interna sau externa, cat si fara refinantare.Conditia este ca varsta sa fie intre 22 si 60 de ani.Suma maxima este de 15 000 euro pe o perioada de maxim 60 de luni.Rata crediului este fixa sau variabila,implicand o asigurare obligatorie.Ca o persona sa se incadreze trebuie sa aibe o vechime la locul de munca de minimum 4 luni cu un salariu destul de bun incat sa poata primii o suma mare.
De cele mai multe ori persoanele fizice se incadreaza la acest tip de credit, iar odata cu acest credit de nevoi personale vine atasat si un card de cumparaturi ce este folositor pentru plata in rate fara dobanda la achizitionarea unui bun de la anumiti comercianti.
Cum de cele mai multe ori achizitionarea unei locuinte este principala problema a tinerilor din ziua de azi, Raiffesen pune la indemana tinerilor incepand cu varsta de 22 de ani, creditul Prima Casa


Fisiere in arhiva (1):

  • Produse si servicii bancare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!