Principiile planificării fiscale internaționale

Cuprins referat Cum descarc?

Generalitati privind Politica Fiscala la Nivel International
Principiile planificarii fiscale internationale
Planificarea Fiscala Agresiva.Riscuri si Recomandari.
Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

Generalitati privind Politica Fiscala la Nivel International
Uniunea Europeana este o uniune economica si politica, dezvoltata in Europa ce este compusa din 28 state. Uniunea functioneaza printr-un sistem de institutii supranationale independente si interguvernamentale care iau decizii prin negociere intre statele membre.
Intrucat procesul de elaborare a normelor UE in domeniul fiscal este orientat spre functionarea lipsita de impedimente a pietei unice, armonizarea normelor privind impozitarea indirecta a debutat intr-o etapa mai timpurie si, spre deosebire de normele privind impozitele directe, a presupus o revizuire mai aprofundata a reglementarilor in vigoare.
In paralel cu aceste eforturi, UE isi intensifica lupta impotriva evaziunii si a eludarii fiscale, care constituie o amenintare la adresa concurentei loiale si sunt cauza unui deficit bugetar major. 
Politica fiscala a UE este influentata, in mare masura, de jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, iar Parlamentul European dispune, in aceasta privinta, de dreptul de a fi consultat, exceptie facand chestiunile bugetare, in cazul carora, in calitatea sa de autoritate bugetara, Parlamentul imparte competentele decizionale cu Consiliul. 
Combaterea eludarii fiscale si a planificarii fiscale agresive reprezinta o provocare cheie. Imbunatatirea cooperarii si a coordonarii si sporirea transparentei in relatiile dintre statele membre ale UE in domeniul politicii fiscale le-ar permite statelor membre sa evite pierderile semnificative de venituri si ar contribui la asigurarea unui nivel mai ridicat de echitate la nivelul Uniunii.
Politica
fiscala a UE
Impozitare 
directa
Pentru a asigura tratamentul egal al persoanelor rezidente si non-rezidente,Comisia Europeana a propus o directiva privind armonizarea dispozitiilor legate de impozitul pe venit in raport cu libera circulatie a lucratorilor in Comunitate (COM(1979)0737), conform careia s-ar fi aplicat impozitarea in tara de resedinta. Odata respinsa de Consiliu in 1993, propunerea a fost retrasa de Comisie si inlocuita doar cu o recomandare care prezenta principiile aplicabile in impozitarea veniturilor non-rezidentilor.
Impozitare
indirecta
Printre impozitele indirecte se numara"TVA-ul si accizele la tutun, alcool si energie. Spre deosebire de TVA, in cazul accizelor vorbim despre impozite specifice. In schimb, sistemul comun al taxei pe valoare adaugata se aplica in general producerii si distributiei de produse si prestarii de servicii destinate consumului, cumparate si vandute in Uniunea Europeana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principiile planificarii fiscale internationale.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!