Politica Bugetara a Romaniei in Perioada 2008-2010

Extras din referat Cum descarc?

Principalele coordonate ale politicilor bugetare sectoriale formulate pentru perioada 2008-2010 sunt subordonate:
- Cresterii economice si sustinerii dezinflatiei;
- Sustinerii procesului de convergenta a economiei romanesti cu economiile europene;
- Cresterii transparentei cheltuielilor publice;
- Cresterii capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare.
Politica bugetara in perioada 2008-2010 are in vedere faptul ca in procesul de negociere a aderarii, Romania si-a asumat o serie de obiective, indeosebi legate de:
1. Indeplinirea, cu strictete, a angajamentelor asumate in cadrul negocierilor legate de domeniile concurenta si justitie si afaceri interne;
2. Implementarea angajamentelor asumate pentru ,,Protectia mediului inconjurator" si asigurarea resurselor financiare necesare pentru transpunerea directivelor si reglementarilor din acest domeniu;
3. Eliminarea restrictiilor ramase in calea celor 4 libertati: libera circulatie a marfurilor, persoanelor, serviciilor si capitalurilor;
4. Consolidarea capacitatii administrative a institutiilor pentru implementarea reglementarilor comunitare si pentru managementu viitoarelor fonduri structurale si de coeziune.
Prioritatile politicilor sectoriale
In perioada 2008-2009, Romania va acorda o deosebita importanta consolidarii reformelor dintr-o serie de domenii de importanta majora din perspectiva consolidarii statului de drept. Astfel, vor fi finantate de la bugetul de stat o serie de actiuni, printre care:
Justitie
In domeniul justitiei, in perioada 2008-2010, vor continua actiunile pentru indeplinirea sarcinilor prioritare ce revin institutiilor implicate, conform Planului de Actiune pentru implementarea Strategiei de reforma a sistemului judiciar, in vederea garantarii independentei efective a sistemului judiciar, asigurarea transparentei si imbunatatirea calitatii actului de justitie, garantarea accesului liber la justitie. De asemenea, sunt prevazute actiuni pentru consolidarea sistemului penitenciar potrivit standardelor europene.
Ordine publica si siguranta nationala
In domeniul ordinei publice si sigurantei nationale, vor continua procesele de restructurare a institutiilor respective si de reformare a functionarii structurilor nationale si locale de ordine publica, in vedere reducerii gradului de infractionalitate.
In planul cooperarii internationale, se va acorda prioritate colaborarii cu celelalte
state in vederea combaterii terorismului international, a criminalitatii economico- financiare transfrontaliere, implementarea la nivel national a standardelor NATO privind informatiile clasificate. O importanta deosebita o va avea implementarea sistemului national de gestionare a crizelor.
Aparare nationala
Principalele obiective strategice din acest domeniu, pentru perioada 2008-
2010, sunt: continuarea operationalizarii fortelor destinate misiunilor de securitate extinsa si aparare colectiva, din cadrul Aliantei Nord-Atlantice; finalizarea procesului
de reorganizare a Ministerului Apararii Nationale; renuntarea la serviciul militar
obligatoriu si trecerea la serviciul militar voluntar, pe baza de contract, incepand cu anul 2007; reorganizarea invatamantului militar; reevaluarea programelor de inzestrare s.a.
Transporturi
Principalele obiective strategice din acest domeniu, pentru perioada 2008-
2010, sunt: modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport transeuropene si a retelelor de legatura, modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport de interes national si imbunatatirea serviciilor aferente, dezvoltarea durabila a sectorului
"Transporturi".
Agricultura
Obiectivele strategice din acest domeniu, pentru perioada 2008-2010 sunt: preluarea si implementarea acquis-ului comunitar in vederea implementarii normelor fitosanitare si sanitar-veterinare, precum si a politicilor de piata, consolidarea cadrului institutional in vederea gestionarii fondurilor europene, finalizarea reformei proprietatii funciare, transformarea gospodariilor taranesti in ferme agricole familiale, dezvoltarea durabila a agriculturii si a spatiului rural, asigurarea cadrului specific aplicarii politicilor agricole comunitare


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Bugetara a Romaniei in Perioada 2008-2010.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!