Planificarea Auditului Financiar-contabil

Extras din referat Cum descarc?

Auditorul trebuie sa planifice auditul intr-o maniera care sa asigure ca misiunea va fi indeplinita in conditii de economicitate, eficienta, eficacitate si la termenul convenit.
Planificarea auditului consta in construirea unei strategii generale si abordari detaliate cu privire la natura, durata si gradul de cuprindere preconizat al auditului.
Activitatea de planificare a auditului comporta urmatoarele caracteristici:
- Rationalitatea. Procesul de planificare si rezultatele acestuia permit auditorului evaluarea logica a indeplinirii sarcinilor, precum si stabilirea de obiective clare;
- Anticiparea. Procesul de planificare permite dimensionarea sarcinilor in timp, astfel incat prioritatile sa fie clar scoase in evidenta;
- Coordonarea. Planificarea permite coordonarea atat a politicilor de audit, de catre institutiile de audit, cu auditurile realizate efectiv, cat si a activitatii desfasurate de alti auditori sau experti.
Principalele obiective ale planificarii auditului sunt:
a) stabilirea modalitatilor prin care obligatiile legale ce revin auditorului si alte prioritati de audit sunt respectate;
b) identificarea intinderii atributiilor si rezultatelor previzibile ale auditorilor;
c) definirea modului in care vor fi obtinute si analizate probele de audit necesare atingerii obiectivelor auditului;
d) identificarea resurselor ce vor fi necesare, utilizarea lor efectiva si stabilirea bugetului de timp si a costurilor;
e) controlarea si supravegherea de catre conducerea entitatii auditate a auditurilor individuale, iar de catre institutiile supreme de audit realizarea unui control si a unei supravegheri totale (generale).
Planificarea misiunii de audit
Misiunea de audit este definita ca o sarcina separata si identificabila, care se finalizeaza prin emiterea de catre auditor a unui punct de vedere, declaratie sau opinie, consemnate potrivit unor reguli intr-un raport, asupra indeplinirii unor obiective clare si bine determinate, aferente unui grup structurat pe actiuni, activitati, programe sau organisme, numite generic ,,entitate auditata".
Obiectivul misiunilor de audit consta in auditul de atestare financiara, auditul de legalitate si/sau conformitate, auditul performantei ori combinatii intre acestea.
Indiferent de obiectivele sale, o misiune de audit include in mod tipic, urmatoarele etape:
A. etapa preliminara, in care auditorul desfasoara urmatoarele actiuni:
- adunarea si evaluarea initiala a informatiilor despre entitate;


Fisiere in arhiva (1):

  • Planificarea Auditului Financiar-contabil.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Mircea Boulescu, 
Marcel Ghita,          - ,,Controlul  fiscal si auditul financiar - fiscal", Editura CECCAR, 2003
Valerica Mares 
*** CECCAR - ,,Auditul financiar - contabil 2000, Standarde, Norme privind conduita etica
si profesionala", Editura Economica, 2000
*** Revista ,,Gestiunea si contabilitatea firmei"


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!