Piete de Capital - Jobs Report Jolt for Stocks

Extras din referat Cum descarc?

Jobs report jolt for stocks
http://money.cnn.com/2010/04/04/markets/sunday_lookahead/index.htm
NEW YORK (CNNMoney.com) - Stock investors return from a long weekend ready to embrace an encouraging piece of news: The economy added more jobs in March than in any month in the last three years.
With stock markets closed for Good Friday, the Monday after Easter is the first trading day for investors to react to the report.
"I think investors will see it as a sign that the economy continues to improve," said Karl Mills, president and CEO at Jurika Mills & Keifer.
Employers added 162,000 jobs in March after losing a revised 14,000 jobs in February, the Department of Labor said Friday. Economists had predicted a gain of 184,000 jobs, according to a consensus of economists surveyed by Briefing.com.
However, the report was not seen as disappointing, with economists noting that results were encouraging, even when stripping out temp jobs and the jobs created by the Census Bureau for its once-a-decade head count of the U.S. population.
"The number wasn't as strong as people had hoped," Mills said. "But it was still a positive and shows that the labor market is moving in the right direction."
The unemployment rate, generated by a separate survey, held steady at 9.7% as expected.
Weathering a long job search
Mills said that one concerning factor to keep an eye on in the weeks ahead is the spike in treasury bond yields, amid worries about inflation and rising interest rates.
Bond markets were opened for a shortened-trading session Friday, with prices tumbling and the corresponding yields rising after the job market report. The benchmark 10-year note rose to 3.94%, the highest level in nearly 10 months.
The dumping of bonds in favor of stocks or other riskier investments indicates investors are feeling a bit more optimistic about the economy. But the ten-year note yield is tethered to lots of consumer loans, and a sustained period of higher rates would raise borrowing costs for mortgages and other kinds of debt.
Stocks stalling at recent highs: While the reaction on a sentiment level is bound to be positive, the report may not give much of a boost to stock markets after the recent rally. The Dow, Nasdaq and S&P 500 have all risen in six of the last seven weeks and are now standing at or just below their highest levels in 18 months.
"I think we have another quarter or two in front of us that could be strong," said Fred Dickson, chief market strategist at D.A. Davidson & Co. "But because we've gone so far, so fast, it wouldn't be surprising to see a pullback of 4% or 5% sometime in the next month or two."
Since bottoming at a 12-year low on March 9, 2009, the Dow Jones industrial average has risen 67%, the S&P 500 has risen 74% and the Nasdaq has risen 89%.
Traducere articol
Investitorii de pe piata bursiera se intorc dupa un weekend lung pregatiti sa imbratiseze o veste care ii va incuraja: Numarul locurilor de munca a crescut in luna Martie mai mult decat in oricare alta luna din ultimii 3 ani.
Cu o bursa care s-a inchis cu bine vineri, lunea de dupa Paste este prima zi in care investitorii vor reactiona acestui report
Cred ca investitorii il vor vedea ca pe un semn ca economia va continua sa creasca, spune Karl Mills presedintele CEO la Jurika Mills & Keifer
Angajatorii au introdus 162000 de locuri de munca in martie dupa pierderea celor 14000 de job-uri in Februarie, informatie confirmata de Departamentul de Resurse Umane. Economistii au prezis castigarea a 184000 de locuri de munca, conform conferintei economistilor sustinuta de Briefing.com
Oricum, raportul nu a fost deloc dezamagitor, pentru economisti rezultatele au fost nu numai incurajatoare, dar chiar inlaturarea locurilor de munca temporare si a celor create de Census Bureau pentru recensamantul realizat o data la 10 ani pentru populatia americana
Numarul nu a fost atat de mare pe cat se asteptau oamenii, dar este totusi un lucru pozitiv si arata ca piata muncii este in crestere si se misca in directia potrivita.
Mills a declarat ca un anume factor trebuie studiat in saptamanile ce vor urma si acela este randamentul obligatiunilor pe fondul ingrijorari cu privire la cresterea inflatiei si a ratelor dobanzilor.
Pietele de obligatiuni au fost deschise pentru o sesiune scurta de tranzactionare vineri, cu preturi volatile si cu randamentele corespunzatoare in crestere dupa raportul de piata locurilor de munca. Nota de referinta de 10 ani a crescut la 3,94%, cel mai inalt nivel din aproape 10 luni.
Dumpingul de obligatiuni in favoarea de actiuni sau alte investitii riscante indica faptul ca investitori se simt un pic mai optimisti cu privire la economie. Dar randamentul celor 10 ani consecutivi este legat de o multime de credite de consum, si de o perioada sustinuta de rate mai mari care ar ridica costurile indatorarii pentru creditele ipotecare si alte tipuri de datorii
In timp ce reactiile tind sa fie pozitive, raportul poate nu da mai mult decat un impuls pietelor bursiere. Dow, Nasdaq si S & P 500 au crescut in sase din ultimele sapte saptamani si sunt acum in picioare, la sau chiar sub cel mai inalt nivel in 18 luni.
Cred ca avem in fata un alt trimestru sau doua care pot fi foarte puternice spune Fred Dickson, chief market strategist la D.A. Davidson & Co. dar din cauza faptului ca am ajuns atat de departe, ar putea fi surprinzator sa vedem o retragere de 4-5% intr-una din urmatoarele 2 luni.
Deoarece nivelul bazei celui de-al 12 an a scazut pe 9 Martie 2009, Dow Jones industrial a crescut cu 67%, S & P 500 a crescut cu 74%, iar Nasdaq a crescut cu 89%.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de Capital - Jobs Report Jolt for Stocks.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!