Piata Obligatiunilor

Extras din referat Cum descarc?

Obligatiunea este un titlul financiar negociabil care asigura detinatorului sau un drept de creanta pe termen lung asupra acestuia care a emis respectivul titlu. Aceste titluri sunt plasate pe piata financiara de regula prin intermediul bancilor sau a trezoreriilor, dar se poate face si prin intermediul agentiilor de bursa.
Tipurile de obligatiuni se grupeaza dupa diferite criterii intre care: natura obligatiunilor, modul de recompensare, regimul fiscal, modul de amortizare si altele.
Gruparea titlurilor obligatare dupa natura obligatiunilor :
-Obligatiunile clasice sau ordinare: acestea sunt titluri financiare care in cadrul aceleiasi emisiuni asigura aceleasi drepturi de creanta pentru aceeasi valoare nominala.
Dupa forma de prezentare, aceste obligatiuni se impart in doua categorii: obligatiuni nominative si obligatiuni la purtator.
Obligatiunile nominative: au inscrise numele detinatorului pe ele si dau dreptul desigur la operatiuni de transfer de la un posesor la altul operatiuni ce se evidentiaza intr-un registru existent la nivelul emitentului acestor titluri. Odata cu transferul titlurilor, are loc si transferul dreptului de creanta. Aceste titluri financiare au forma materiala, se prezinta ca un certificat nominativ pe care se consemneaza  caracteristicile emitentului (datele de identitate) cat si principalele clauze ale contractului de emisiune referitoare la valoare nominala, la pret de emisiune, rata dobanzii, garantii etc.
Obligatiunile la purtator: aceste titluri financiare nu au specificat pe ele numele detinatorului. Au de asemenea o forma materiala de prezentare care se compune din doua parti: prima - talonul reprezinta dreptul detinatorului la suma subscrisa (valoarea propriu-zisa a obligatiunii respective) ; a doua - folie de cupoane, care fiecare are inscris pe ea data scadentei si se foloseste pentru plata dobanzilor. In concluzie plata cupoanelor inseamna plata dobanzilor iar plata talonului inseamna rascumpararea obligatiunii.
-Obligatiunile emise de stat
1. Obligatiuni cu rente perpetue
Aceste obligatiuni reprezinta imprumuturi pe termen lung ce au loc prin emisiunea acestei categorii de titluri financiare. In cazul acestor titluri financiare subscriitorii sau posesorii acestor titluri nu au dreptul sa ceara rambursarea lor. Ei sunt beneficiarii doar a veniturilor periodice respectiv a dobanzilor. Rambursarea sau restituirea acestor titluri financiare are loc din initiativa emitentului si nu a cumparatorului. Acest lucru se intampla la intervale mari de timp si anume cand obiectivul pentru care s-a facut emisiunea a fost atins, sau cand are loc o noua emisiune. In aceasta ultima situatie, posesorii de titluri initiale sunt avantajati de conditiile obtinerii acestor titluri.
2. Obligatiunile amortizabile sau rambursabile la sfarsit.
Aceste titluri financiare au toate caracteristicile titlurilor obligatare clasice, iar pretul de


Fisiere in arhiva (1):

 • Piata Obligatiunilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!