Piața Imobiliară din Japonia

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In Japonia este blocata piata imobiliara si scade usor, de aproape doua decenii. Blocaj datorat masurilor guvernamentale de control al crizei financiar/ipotecare din anii 1980, unii specialisti spun ca intr-un an se ,,dezgheata piata" desi va fi foarte greu daca nu se va lasa sa se gaseasca pretul corect al pietei.
In 21 de tari cu date statistice certe au fost martore ale scaderii preturilor, iar in acelea in care preturile au stagnat, este clar ca lucrurile nu se indreapta in directia buna. 
Cea mai mare cadere de pret a fost inregistrata in capitala letona Riga, unde in luna mai 2008 indicele pretului rezidential scazuse cu 38,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Global Property Guide. Aceeasi sursa arata ca, in Statele Unite ale Americii, preturile au cazut cu 4,2% pana la 18,1% (ajustat cu inflatia), in functie de indicele utilizat la masurarea pretului. In ceea ce priveste Europa, scaderi semnificative de preturi au avut loc pe parcursul anului trecut, pentru ca la sfarsitul trimestrului I al lui 2008 sa se incheie cu minusuri in Irlanda (13,2%), Luxemburg (5,8%), Portugalia (4,3%) sau Malta (4,9%). Preturile locuintelor din Marea Britanie au coborat foarte usor la sfarsitul lui 2007 si inceputul lui 2008, proces care s-a accelerat insa incepand cu trimestrul intai al anului in curs. Pretul a cazut in primul trimestru cu 0,7% pana la 2,1% (ajustat in functie de inflatie). 
In Japonia, piata rezidentiala se afla iar pe marginea prapastiei. Indicele preturilor la terenurile urbane in sase orase majore a urcat nominal cu doar 4,1% in trimestrul I 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (2,9% in termeni reali, dupa ajustarea cu inflatia). Putem observa ca, pentru 2007, acelasi indicator era de 7,8% (7,9% ajustat cu inflatia) comparativ cu anul precedent. Indicele rezidential national al Japoniei s-a diminuat cu 0,7% in trimestru I al anului 2008 (-1,9% ajustat cu inflatia).
Capitolul I
Prezentare generala a Japoniei. Piata imobiliara
I.1 Situatia actuala a pietei din Japonia
Pana la inceputul anilor '90, valorile imobiliare, in Japonia, au avut o crestere mai mare decat cresterea PIB-ului. Odata cu influenta regresului economic, aceasta tendinta a fost inversata si valorile imobiliare, au continuat sa scada. La ora actuala, s-a atins nivelul anilor 1983. Avand in vedere declinul pe termen lung a valorilor imobiliare, institutiile financiare sunt asaltate cu o cantitate semnificativa de credite neperformante de procesat, iar acest lucru are un efect major asupra economiei, in general. Pentru ca, economia japoneza sa iasa din starea sa actuala de regres, este necesar sa depaseasca aceasta deflatie.
Guvernul japonez a depus eforturi pe scara larga pentru a remedia aceasta situatie. In plus, pentru a elibera o cantitate mare de titluri de stat, Banca Japoniei, mentine un ajutor politic financiar de reducere a ratei dobanzii pentru imprumuturile nesigure ,"de peste noapte", apeland la o rata efectiva de aproape zero la suta, si-a completat strangerea fondurilor publice, in valoare de mai mult de sapte trilioane de yeni, la banci. Pentru a promova achizitionarea de case individuale, o mare reducere de impozitare a fost pusa in aplicare. Reducerea taxei de impozitare pentru locuinte a fost extinsa de la 6 ani la 15 ani. Au existat si unele reduceri fiscale pentru taxa de achizitie, taxa de inregistrare si taxa de transfer. Pentru Guvernul Japonez, aceste masuri par sa reprezinte limita eforturilor care se pot face pentru stimularea economiei. Guvernul japonez intentioneaza sa lanseze cel de-al treilea plan de redresare economica in ultimele 6 luni, estimat a ajunge pana la o valoare de 20.000 de miliarde de yeni (200 miliarde de dolari). Incepand cu trimestrul al treilea din anul 2008 si pana in prezent, autoritatile centrale din Japonia au lansat doua planuri de redresare economica, cu o valoare totala de aproximativ 50.000 de miliarde de yeni (415 miliarde de euro), relateaza Business Standard.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Imobiliara din Japonia.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!