Piata Financiara din Frankfurt

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Piata financiara 3
1.1 Definitie 3
1.2 Componentele pietei financiare 3
Capitolul 2. Organizarea si functionarea pietei financiare din Frankfurt 6
Bibliografie 11


Extras din referat Cum descarc?

1. Piata financiara
1.1 Definitie
Conform abordarii prezentate in Dictionarul de Economie, piata financiara este definita ca fiind locul de intalnire a nevoilor de resurse financiare ale intreprinzatorilor cu disponibilitati banesti ale populatiei sau ale altor agenti economici. Piata financiara reprezinta locul de intalnire a cererii cu oferta de active financiare. Activele financiare sunt reprezentate de actiuni, obligatiuni, depozite bancare, titluri de stat sau orice alte forme de investitii financiare.
1.2 Componentele pietei financiare
Piata de capital este considerata ca fiind cea mai importanta componenta a pietei financiare, din urmatoarele puncte de vedere: 
a) al dimensiunii pietei de capital;
b) al faptului ca piata de capital ofera si asigura satisfacerea nevoilor de finantare, pe termen mediu si lung, ale companiilor.
Sursele de finantare provin pe aceasta piata, din emisiunea de actiuni si, respectiv, obligatiuni. 
Datorita diversitatii produselor financiare oferite si performantelor financiare sub aspectul rentabilitatii si riscului, piata de capital reuseste sa mobilizeze resurse financiare substantiale, satisfacand astfel necesitatile de finantare ale agentilor economici. Orientarea diferita a celor doua sisteme financiare, anglo-saxon si continental european, este influentata de elemente precum traditia sau mentalitatea investitorilor si a corporatiilor.
Piata monetara este o componenta a pietei financiare la nivelul caruia se concetreaza resursele financiare disponiblie te termen scurt, cel mult un an. Produsele oferite de piata monetara sunt tranzactionate pe scara larga, ceea ce determina un grad de lichiditate ridicat si un risc mai scazut, comparativ cu piata de capital.
Piata valutara cuprinde un sistem de relatii care se formeaza intre banci sau case de schimb si clientii lor, prin intermediul carora se efectueaza vanzarile si cumpararile de valute sau devize in scopul reglementarii platilor si incasarilor ce apar in procesul schimburilor economice cu strainatatea sau in cel al initierii de operatiuni speculative. Piata valutara se compune din:
- piata valutara bancara rezervata operatiunilor valutare desfasurate de persoane juridice;
- piata caselor de schimb valutar rezervata operatiunilor valutare desfasurate de persoane fizice.
Piata asigurarilor ofera numeroase forme de economisire si chiar de valorificare a resurselor banesti, temporar disponibile. Rolul pietei asigurarilor in cadrul economiei si al societatii civile a crescut in ultimii ani datorita sporirii numarului de riscuri care capata chiar si dimensiuni mondiale (conflicte militare, atacurile teroriste, calamitatile naturale). Asiguratorii sunt obligati sa-i informeze pe asigurati sau potentialii asigurati, inainte de incheierea cotractului de asigurare, cel putin in ceea ce priveste:
- durata contractului;
- modalitatile de executare, suspendare sau incetarea acestuia;
- mijloacele si termenele de plata a primelor de asigurare;
- procedurile de solutionare a eventualelor litigii rezultate din executarea contractului, precum si alte informatii necesare protejarii intereselor acestora.
Piata imobiliara poate fi definita ca fiind spatiu al intalnirii cererii si ofertei de proprietati imobiliare.
In economia de piata, piata finaciara indeplineste mai multe functii, cum ar fi:
1) evaluare a proiectelor de investitii;
2) protectie a investitorilor;
3) transfer al capitalurilor.
La nivelul unui agent economic, pot fi identificate doua surse de finantare care implica apelul la piata de capital si anume: emisiunea de actiuni in schimbul numeralului si creditului obligatar. Actiunile si obligatiunile pot fi emise prin subscriere publica sau privata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Financiara din Frankfurt.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!