Piata de Capital Eficienta

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 2
1 Definiti ,Caracteristici,Clasificare
1.1 Teoria pietei eficiente de capital 3
1.2 Aspectele eficientei pietei de capital 3
1.3 Nivelele eficientei de piata 3
1.3.1 Eficienta in forma slaba 3
1.3.2 Eficienta in forma semi-puternica 4
1.3.3 Eficienta in forma puternica 4
1.4 Norme de conduita 4
1.4.1 Informatii Privilegiate 4
2. Aplicatii Practice
2.1 Procese de tip Random Walk exemplificare 5
2.2 Testarea eficientei in forma slaba 6
2.2.1 Teste statistice de independenta 6
2.2.2 Teste pentru analiza tehnica 7
2.3 Testarea eficientei in forma semi-puternica
2.4 Testarea eficientei in forma puternica 10
CONCLUZII 12
BIBLIOGRAFIE 13


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Tema aleasa de mine pentru acest referat este,, Piata de Capital Eficienta" datorita interesului meu pentru tranzactionarea activa pe pietele financiare internationale; respectiv piata valutara (Forex) , tranzactionarea de CFD-uri bazate pe ,,agricultural commodities futures contracts'' (ex:porumbul si boabele de soia) si tranzactionarea de CFD-uri bazate pe contracte futures ai 2 dintre cei mai de importanti indici ai pietei de capital al SUA ,,Dow Jones Industrial Average"si ,,S&P500".
In prima parte a referatului am expus aspectele teoretice precum :definita pietei de capital eficiente,teoria pe care aceasta se bazeaza ,principalele aspecte ale eficientei pietei de capital ,nivele de eficienta ale pietei si normele de conduita care se aplica pe aceasta piata.
In partea a doua a referatului am aplicat practic aspectele teoretice formulate in prima parte si le-am testat pe rand.In prima faza am exemplificat procesele de tip ,,random walk" iar ulterior am testat nivele de eficienta ale pietei de capital ,eficienta in forma slaba ,semi-puternica si puternica cu analize tehnice&fundamentale ,pe un chart al unui instrument financiar si statistice pe preturi istorice.
PIATA DE CAPITAL EFICIENTA.
1 Definiti ,Caracteristici,Clasificare.
1.1 Teoria pietei eficiente de capital
"O piata de capital eficienta este acea piata care proceseaza eficient informatii.Preturile actiunilor la orice moment sunt bazate pe o corecta evaluare a tuturor informatiilor disponibile la acel moment.Intr-o piata eficienta de capital ,preturile oglindesc pe deplin informatia disponibila." (EUGEN FAMA,1965)
Piata de capital, se spune ca este eficienta daca exista informatie disponibila pe piata Aceasta inseamna ca informatia cu referire la titlurile financiare de pe acea piata sa fie accesibila participantilor la piata la un cost relativ scazut. In plus ,pretul titlurilor negociabile trebuie sa includa intreaga informatie relevanta ce poate fi obtinuta.
1.2 Aspectele eficientei pietei de capital
Eficienta pietei de capital se refera la doua aspect -eficenta operationala -eficienta a alocarii
Eficienta operationala se refera la accesul ofertantilor si utilizatorilor de fonduri la costuri de tranzactii ieftine.Aceasta inseamna ca intermediarii de pe piata sa fie intr-o stransa competitie ,astfel incat pretul servicilor de intermediere pe piata de capital sa fie minim.
Eficienta de alocare se refera la relatia intre profit si risc , si anume presupune ca preturile sa se stabileasca astfel incat titlurile cu acelasi nivel de risc sa ofere acelasi profit estimat.Intr-o piata cu eficienta la alocare,economiile care in fond reprezinta resursa ofertei de fonduri ,sunt alocate prin investiti intr-un mod optim astfel incat participantii la piata sa profite fiecare in parte.
1.3 Nivelele eficientei de piata
Piata de capital este eficienta in conditile reflectarii "in totalitate, a intregii informatii'' relevante despre emitent. Dar ,sistematizand categoriile de informatii cu referire la titluri si emitenti se definesc 3 nivele de eficienta:
1.3.1 Eficienta in forma slaba 
Pretul curent al unei actiuni reflecta toate informatiile disponibile pe piata, in care se include preturile din trecut, rentabilitatile instrumentelor, volumul, tipul pietei (odd-lot, tranzactionarea pe blocuri, s.a.). 
Daca preturile curente reflecta deja rentabilitatile trecute, aceasta ipoteza implica faptul ca nu exista nicio relatie intre rentabilitatile trecute si rentabilitatile viitoare. Aceasta informatie nu este in totalitate relevanta astfel incat conform cercetarilor lui Maurice Kendall, cursul are o evolutie aleatoare ("random walk")
Potrivit eficientei in forma slaba, nu exista o regula de tranzactionare prin care o persoana sa cumpere sau sa vanda un instrument financiar folosind rentabilitatile din trecut,intrucat informatia despre rentabilitatile trecute este disponibila la un cost foarte mic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata de Capital Eficienta.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Piata de Capital Curs, Conferentiar ,Universitar, Doctor Adrian Nitu ,2013
Alina Grigore Curs, Facultatea de Finante Banci,Asigurari,Banci si Burse de Valori ,2010
Wald-Wolfowitz Runs Tests http://publib.boulder.ibm.com/ Random Walk Theory, Wikipedia
Random walk hypothesis , http://en.wikipedia.org/wiki/Random_walk_hypothesis
Dow Jones Chart, Metatrader 4 by Metaquates Coporation
Trading Central Analisys http://www.tradingcentral.com/
Bloomberg Markets http://www.bloomberg.com/markets/
Wall Street Journal , http://blogs.wsj.com/moneybeat/2013/04/29/regulators-to-discuss-twitter-hoax-tuesday/?KEYWORDS=twitter+false++news
The Guardian- AP Twitter hack causes panic on Wall Street and sends Dow plunging
http://www.guardian.co.uk/business/2013/apr/23/ap-tweet-hack-wall-street-freefall
Market Watch http://www.marketwatch.com/
Efficient Market Hypothesis 
http://www.investopedia.com/terms/e/efficientmarkethypothesis.asp


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!