Piata asigurarilor in Uniunea Europeana

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1.Piata asigurarilor de viata in Uniunea Europeana.3
1.1.Introducere.3
1.2.Totatul primelor brute europene.5
1.3.Asigurarea de viata.6
Capitolul 2.Piata asigurarilor non-viata in Uniunea Europeana.7
2.1.Asigurarile generale.7
2.2.Asigurarea auto.9
2.3.Asigurarea de sanatate.10
2.4.Asigurarea imobiliara.11
Capitolul 3.Piata asigurarilor din Romania.12
3.1.Primele brute subscrise.13
3.1.1.Primele brute subscrise in asigurarile generale.13
3.1.2.Primele brute subscrise in asigurarile de viata.14
3.2.Indemnizatii brute platite.15
3.2.1.Indemnizatii brute platite in asigurarile generale.16
3.2.2.Indemnizati brute platite in asigurarile de viata.16
3.3.Rata daunei.17
3.4.Brokerii de asigurare.17
Bibliografie.18


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1
1.1.Introducere
La nivel international,piata sigurarilor se caracterizeaza printr-un grad ridicat de eterogenitate datorita diversitatii evenimentelor cauzatoare de pagube si a activitatilor pe care le poate afecta.Din acest motiv,nu se poate delimita o singura piata a asigurarilor si reasigurarilor, fiecare dintre ele fiind caracterizate prin preponderenta anumitor categorii de asigurari, existenta anumitor societati de asigurari si reasigurari, norme si reglementari specifice etc. 
Europa este locul de aparitie a asigurarilor moderne si este si in prezent o piata esentiala la nivel mondial, cu o crestere rapida mai ales in ramurile asigurarilor de viata si de economisire.La nivelul Europei, se poate afirma ca lumea asigurarilor a cunoscut o evolutie de ansamblu, cu anumite caracteristici comune, dar si cu diferente mari de la o tara la alta.
In prezent,luam parte la un proces de maturizare a pietei unice europene a asigurarilor, cu realizari, dar si cu dificultatile sale, partial depasite. Dezvoltarea unei piete europene unice a asigurarilor a fost un proces ce a durat mai multi ani. 
Directivele Uniunii Europene cu privire la asigurari si reasigurari reprezinta principiile general acceptate la nivelul Comunitatii Europene cu scopul de a uniformiza normele de asigurari si de a imbunatati comertul international, punandu-se accent in primul rand la activitatea de asigurare , dar si la cea de reasiguare. 
In prezent nu putem spune ca exista cu adevarat o piata paneuropeana omogena a asigurarilor, desi Germania, Franta si Anglia continua sa detina acest sector atat din punct de vedere al numarului de companii de asigurare, cat si al veniturilor obtinute din prime de asigurare. Nu se poate vorbi inca de o uniformizare a cadrului legislativ la nivelul Uniunii Europene, deoarece tarile membre, cat si cele care doresc sa adere isi mentin unele legi cu caracter national, care depind de cultura si de pietele financiare ale tarii respective. 
Piata paneuropeana indeplineste principiile de baza ale Tratatului de le Roma, mai exact libera ciculatie a oamenilor, a bunurilor, a seviciilor si a capitalului intre statele membre.
1.2. Totalul primelor brute subscrise europene a crescut cu 3,5%, comparativ cu anul 2013, ajungand la EUR 1 169bn.In anul 2014 primele de viata au crescut cu 5,5%, ajungand la EUR 714bn. Primele non-viata au crescut cu 0,4% ajungand la EUR 455bn.
In 2014, primele brute subscrise ca procent din PIB s-au diminuat usor cu 0,06 puncte procentuale in 2014 la 7.46%, comparativ cu 7,52% in anul precedent.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata asigurarilor in Uniunea Europeana.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.insuranceeurope.eu/
2. http://www.asfromania.ro/
3. http://www.consiliulconcurentei.ro/
4. ALEXANDRU F., ARMEANU D. - Asigurari de bunuri si persoane, Ed Economica, Bucuresti, 2007


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!