Organizarea și funcționarea pieței financiare din Frankfurt

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Piata financiara din Frankfurt 3
Capitolul 2. Organizarea pitei financiare din Frankfurt 4
2.1. Autoritati de supraveghere 5
2.2. Autoritati de decizie 6
Capitolul 3. Functionarea pietei financiare din Frankfurt 7
3.1. Sisteme de tranzactionare 7
3.1.1. Sistemul de negociere, decontare si livrare 8
3.1.2. Lichidarea contractului la bursa din Frankfurt 9
3.2. Platforma electronica Xetra si bursa Eurex 9
3.2.1. Xetra 9
3.2.2. Eurex 10
3.3. Indici bursieri 11
Bibliografie 12


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1. Piata financiara din Frankfurt
Piata financiara prezinta acel loc pe care se tranzactioneaza titluri de valoare pe termen mediu si lung. Cele mai importante active financiare care se tranzactioneaza pe piata financiara sunt actiunile si obligatiunile.
Piata financiara din Frankfurt este o piata internationala. Aceste piete financiar internationale garanteaza mobilizarea si redistribuirea capitalurilor care sunt disponibile la nivel mondial, investitiile diversificandu-se la stadiul international dar si la stadiul de managementul riscurilor financiare.
Structura pietelor financiare internationale este compusa din bursele de valori si pietele Over the Counter (OTC). Bursele de valori isi au locul in tarile cu o dezvoltare ridicata dar si in tarile ce prezinta un curs favorabil de dezvoltare.
Exista trei burse importante NYSE Euronext, Bursa de Vlori din Londra (LSE) si Bursa de Valori din Tokyo, localizate pe diferite piete fianciare, unde au loc majoritatea tranzactiilor intr-un procent de 60% din totalul trazactiilor cu instrumente financiare. Asemanator, in situatia tranzactionarii instrumentelor financiare derivate se constata la nivel mondial 3 burse principale prin prisma valorii de tranzactionare si anume Chicago Mercantile Exchange Group, NYSE Euronext si Eurex (Frankfurt). 
In Germania sunt infiintate 8 burse de valori in Frankfurt, Hamburg, Berlin, Dusseldorf, Hanovra, Munchen, Sttugart, Bremen din care se desparte Bursa de Valori din Frankfurt, ce efectueaza aproximativ 95% din tranzactiile financiare. Aceastea ocupa locul 2 in Europa, dupa Bursa din Londra.
Un scurt istoric privind prima bursa de marfuri deschisa la Frankfurt in anul 1402 a facut ca obiectul comertului sa fie reprezentat de obligatiuni. Primele actiuni care s-au negociat la Frankfurt au fost cele ale Bancii Nationale a Austriei in anul 1820. In secolul al XVIII-lea, Frankuft pe Main ocupa o pozitie importanta in materie de arbitraj international dar si in materie de plasamente de emisiuni straine, iar in secolul al XX-lea tranzatiile au fost focusate la Bursa din Berlin, urmand ca dupa ce-l de-al doilea razboi mondial bursa sa functioneze din nou la Frankurt in toamna anului 1945.
Pentru o dezvoltare eficienta a unei piete financiare europene aceasta presupune intelegerea diferitelor burse din tarile comunitare, oricare tara avand o importanta deosebita in domeniul pietelor financiare nationale. O serie de principii care vizeaza modernizarea structurii pitelor sunt: 
-  Internationalizarea pitelor;
-  Dezvoltarea telecomunicatiilor;
-  Cresterea miscarilor de capital transnationale.
Capitolul 2. Organizarea pitei financiare din Frankfurt
Bursa de Valori din Frankfurt ( FWB Frankfurter Wertpapierborse ) este una din cea mai importanta bursa din Europa. Frankfurt Stock Exchange apartine companiei de actiuni Deutsche Borse, cu o platforma de tranzactionare Xetra, bursa pentru instrumente financiare derivate Eurex iar in ultimul rand casa de compensatie Clearstream. Indicele principal al bursei este DAX si arata evolutia celor mai importante 30 de companii care sunt listate la bursa.
Bursa de Valori de la Frankfurt are o structura organizatorica specifica si functioneaza conform variantei actuale tocmai din anul 1993. Bursa de Valori de la Frankfurt este o organizatie cvasipublica, in trecut aceasta era subordonata Curtii de Industrie si Comert. Dupa reogranizare din anul 1992 si pana in prezent ea este subordonata companiei Deutsche Borse A.G. Bursa Germana are in subordine activitatea Bursei de Valori de la Frankfurt si Bursa Germana a Contractelor la Termen. 
Activitatea Bursei de Valori de la Frankfurt si Bursa Germana a Contractelor la Termen este oranduita de Bursa Germana, iar unele entitati bursiere derivate sunt reprezentate de sistemul de informare, Depozitarul Central -  Uniunea de Casa Germana si Societatea privind Dezvoltarea Burselor de Valori si Pietelor Financiare a Tarilor Europei Centrale si de Est.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si functionarea pietei financiare din Frankfurt.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.xetra.com/xetra-en/
2. http://www.eurexchange.com/exchange-en/
3. http://ucdc.info/stud/bucuresti/f/doc/y65/Curs%20piata%20financiara.pdf
4. http://deutsche-boerse.com/dbg-de/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!