Oferta de Credit Prima Casa

Extras din referat Cum descarc?

Creditul Prima Casa se adreseaza persoanelor fizice care doresc un credit pentru achizitia sau construirea unei locuinte in cadrul programului Prima Casa.
Pentru a contracta un credit am hotarat sa analizez oferta a cinci banci si anume:BCR, BRD, CEC BANK, BANCA ROMANEASCA si ALPHA BANK.
1. BCR - Creditul Prima Casa
Acest tip de credit se adreseaza persoanelor fizice, suma maxima acordata este de 66.500
EUR (pentru locuinte noi, construite in baza autorizatiilor eliberate dupa 22.02.2010 si pentru locuinte viitoare ce urmeaza a se construi de catre beneficiarii individuali si 57.000 pentru locuinte finalizate. Perioada minima pentru acordarea creditului este de 60 luni, iar cea maxima este de 360 luni, perioada de gratie este doar pentru locuinte viitoare care urmeaza sa se construiasca in regim individual pe o perioada de maxim 18 luni.
Conditii de creditare:
Sa fie cetatean roman, varsta minima sa fie de 18 ani, iar cea maxima nu este specificata, aportul propriu trebuie sa fie de minim 5% din pretul de achizitie al locuintei sau din valoarea costului de construire al locuintei, gradul maxim de indatorare este de 60%. In ceea ce priveste garantiile sunt specificate: ipoteca asupra imobilului ce face obiectul investitiei imobiliare, garantie reala mobiliara-gaj fara deposedare asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor curente deschise la BCR, veniturile trebuie sa fie permanente, fiind acceptata o gama variaza precum: salarii, pensii, chirii, dividende, comisioane din vanzari, drepturi de autor, venituri din strainatate, fara giranti, asigurare facultativa acoperitoare pentru toate riscurile aferente garantiei constituite pe toata perioada de creditare.
Posibilitatea de a avea pana la 3 codebitori, ceea ce ofera accesul la sume mai mari, aprobarea locuintei inainte de gasirea locuintei.
Costuri:
- dobanda variabila - 4,72%( EURIBOR3M + 3,95% );
- comision dosar - 0%
- comision evaluare ipoteca - 70 euro ( se aplica la inceput );
- alte comisioane - 0,49% ( se aplica anual ). Comision de gestiune FNGCIMM;
- alte comisioane - 0,15%. Comision unic de analiza datorat FNGCIMM, in cazul promisiunilor de garantare aplicat la valoarea promisiunii de garantare.
Documente necesare:
- cerere de credit ( formular tip BCR );
- declaratia-acord pentru coplatitor, daca este cazul ( format tip BCR );
- declaratie pe proprie raspundere, data in forma autentica prin care acesta declara cunoscand prevederile legii penale privind sanctionarea declaratiilor false ca pana la data solicitarii creditului nu a detinut in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nici o locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita;
- certificat de casatorie sau hotarare de divort, daca este cazul ( copie );
- adeverinta de salariu pentru solicitant si daca este cazul pentru coplatitori( formular tip BCR sau alte formulare care sa contina obligatoriu informatii solicitate de banca);
- fisa fiscala aferenta anului precedent ( original sau copie ) si stampila oficiala a angajatorului, dupa caz;
- talon de pensie ( original sau copie ) si decizia de pensionare ( original sau copie);
- documente care atesta alte venituri realizate de solicitant din inchirieri, dividende, venituri realizate in strainatate si care pot fi luate in calcul la determinarea capacitatii de rambursare;
- BI/CI ( copie ) pentru solicitant, membrii familiei acestuia si daca este cazul pentru coplatitori;
- copii ale contractelor de credit pentru cardurile de credit/descoperit de cont/linii de credit/alte tipuri de carduri in cazul clientilor care beneficiaza de aceste produse oferite de alte banci;
- precontractul de vanzare-cumparare a imobilului;
- actul de proprietate asupra imobilului ce face obiectul vanzarii (copie);
- declaratie pe proprie raspundere a vanzatorului, conform legii 10/2001 ca bunurile imobiliare respective nu sunt revendicate si ca nu exista litigii in legatura cu acesta;
- certificat de eficienta energetica;
- extrase din documentatia cadastrala ( copie ).
2. BRD - Prima Casa
Acest credit se acorda persoanelor fizice, suma maxima pe care o putem imprumuta este de 71.250 euro ( pentru beneficiarul care face parte dintr-o societate de minim 2 beneficiari/ 66.500 euro pentru beneficiarul individual, perioada minima este de 120 luni, iar cea maxima este de 360 luni, posibilitatea de rambursare in rate lunare egale sau descrescatoare.
Conditii de creditare:
Sa fie cetatean roman, venitul minim lunar imprumutat sa fie de 400 euro, varsta minima este de 20 ani, iar cea maxima de70 ani ( la sfarsitul perioadei de creditare ), aportul propriu sa fie de minim 5%, gradul maxim de indatorare este de 67%, beneficiarii pot fi persoane care fie nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nici o locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia cel mult o locuinta dobandita prin orice alt mod decat prin Programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati. In ceea ce priveste garantiile putem aminti: ipoteca de rang I asupra locuintei finantate prin credit, concesionata in favoarea statului roman si a BRD, depozit colateral reprezentand contravaloarea primelor 3 rate de dobanda constituit pe toata durata creditului, obtinerea unui venit permanent din: salarii, dividende, drepturi de autor, diurne, rente viagere sau activitati i8ndependente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Oferta de Credit Prima Casa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!