Monografia sistemului bancar din Statele Unite ale Americii

Cuprins referat Cum descarc?

CAP. 1 SISTEMUL BANCAR AL STATELOR UNITE ALE AMERICII 3
1.1. Istoricul sistemului bancar al SUA 3
1.2. Tipuri de institutii 4
1.3. Indicatori de apreciere 5
1.3.1. Indicatori ce exprima gradul de bancarizare, aferenti gradului de patrundere al produselor si serviciilor bancare 5
1.3.2. Indicatori ce exprima eficienta si productivitatea sistemului bancar din SUA 7
1.4. Tendinte 9
CAP. 2 Banca centrala din Statele Unite ale Americii 9
2.1. Istoric 10
2.2. Obiective 11
2.3. Functii si atributii 11
2.4 Tipuri de instrumente 12
CAP. 3 Banca J.P. Morgan Chase & Co 13
3.1.Istoric 13
3.2. Structura 15
3.3. Organizarea activitatilor 15
3.4. Noutati 15
CAP. 4 Bank of America 16
4.1 Istoric si evolutie 16
4.2. Actionariat 18
4.3. Servicii 19


Extras din referat Cum descarc?

CAP. 1 SISTEMUL BANCAR AL STATELOR UNITE ALE AMERICII
,,Sistemul bancar reprezinta ansamblul institutiilor, relatiilor financiar-bancare, normelor, infrastructurilor, tehnicilor ce interactioneaza in mod complex, cu scopul de a mobiliza sub forma de depozite si distribui sub forma de credite fonduri financiare, precum si de a oferi facilitati, inclusiv siteme de plati pentru diversi agenti economici, financiari, inclusiv persoanele fizice." 
1.1. Istoricul sistemului bancar al SUA
Sistemul bancar modern al Statelor Unite s-a infiintat in anul 1980 sub impactul "Federal Reserve System" si hotararea luata la dereglementarea a unitatilor de depozitare si de control monetar. Sistemul Banking este format dintr-o multime de banci independente mici, a caror intrebuintare a fost restransa la o regiune foarte mica. In anul 1860 se aflau in jur de 3.000 de banci, iar in 1913 figurau peste 20.000 de banci, din care aproape 7.000 au fost bancile nationale emissionalnymi, iar bancile ramase erau efectuate in concordanta cu legile statelor lor si nu detineau dreptul de a tipari bancnote. Bancile americane au fost practic absentate de toate sansele de a intemeia un sistem de ramuri. Firmele bancare, cu sediul intr-un stat nu au posibilitatea de a raspandi tranzactiile sau prin deschiderea de birouri intr-un alt stat, sau in alte moduri posibile. Dupa aprobarea legii bancar nationala dreptul de a deschide sucursale a fost implementat numai pentru bancile care au ajuns parte a sistemului bancar national, detinand deja birourile lor. 
Dreptul bancar national impune un sistem indeajuns de caracteristic pentru a emite bancnote. In timp castigurile acestui sistem au devenit mai nesigure. Obligatiunile de stat, dupa care se solicita ca o baza sa emita banconte, sunt de obicei vandute la o prima. Acesta afirmatie impreuna cu regula ca banca ar putea fabrica emisii doar in masura de 90% din costul de obligatiuni achizitionate, micsoreaza in mod semnificativ rentabilitatea investitiilor in sens de echitate si in situatia in care banca are posibilitatea de a imprumuta, fara a apela la aceasta etapa, el a preferat sa faca acest lucru si a dat nastere la variatii semnificative in valoare de circulatoe, note de la an la an, in miscare de la an la an, in functie de regiune.
1.2. Tipuri de institutii
1. Banca Centrala - are functie de a produce bancnote si monede, de a introduce politica monetara, de a imputernici si de a urmari activitatea fiecarei banci din sistemul bancar national: Federal Reserve System.
2. Bancile Comerciale - sunt acele banci care au ca rol dobandirea depozitelor de fonduri private sau publice, la vedere sau la termen. (de exemplu: JPMorgan Chase)
3. Bancile de Investitii - lucreaza cu fonduri imprumutate de la bancile comerciale garantand achizitionarea si plasamentul de titluri lansate de societati comerciale si efectueaza servicii in sectorul restructurarilor si fuziunilor, gestioneaza portofolii de titluri, reprezentand o atributie deosebita in activarea economiei.
4. Banci specializate in finantarea comertului - bancile care lucreaza numai cu procurarea de fonduri de finantare a comertului. (de exemplu: Merchant Bank)
5. Banci pentru finantarea studiilor - acordarea unui credit pentru platirea studiilor persoanelor, sau ale copiilor. (de exemplu: Wells Fargo)
6. Banci de retail - clientii acestei tip de banca sunt numai persoanele fizice. (de exemplu: Bank of America)
7. Bancile americane care se afla in strainatate cu beneficiul de a opera operatiuni care nu le sunt aprobate pe teritoriul american.
8. Bancile straine - aceste banci determina temerea sistemului bancar autohton gratie atragerii unei parti a cumparatorilor americani de origine asiatica si datorita cumpararii de catre bancile straine a unor banci americane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografia sistemului bancar din Statele Unite ale Americii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!