Moneda Euro

Extras din referat Cum descarc?

Rothbard ne spune ca trebuie sa ne concentram atentia nu asupra cantitatii de bani in sine, ci asupra variatiilor sale.
Cand masa monetara sporeste, banii suplimentari ajung, la inceput, la un numar mic de indivizi, apoi, se difuzeaza de aici, treptat, catre ceilalti participanti pe piata.
Odinioara, moneda era confectionata din metal pretios, iar productia sa, in consecinta, era limitata de resursele naturale.
Astazi, in schimb, ea este o moneda simbol, cel mai adesea sub forma banilor de hartie, si poate fi multiplicata de sute de ori instantaneu, dupa bunul- plac al producatorului sau (autoritatea monetara).
Prin acest mecanism, anumiti cetateni sau grupuri privilegiate se imbogatesc pe seama celorlalte persoane.
In democratia pietei, doar consumatorii decid in definitiv cine si ce castiga. Insa autoritatile monetare se amesteca in acest proces si il scot partial din functiune.
Prin producerea unei cantitati de bani suplimentari, ele mentin in viata intreprinderile nerentabile, pe cheltuiala tuturor cetatenilor. Ele creeaza o "lichiditate" ce slabeste procesul de selectie. 
Evolutia din ultimii ani ne-a apropiat semnificativ de Noua Ordine Mondiala ravnita de Europa, Japonia si Statele Unite de catre un grup influenti de oameni politici, antreprenori si intelectuali, uniti intru aceeasi credinta keynesiana.
Este vorba de un proiect de proportii, conform caruia relatiile economice internationale sa nu mai fie randuite de contracte private, ci reglementate de o birocratie internationala.
Sub aceasta noua ordine mondiala nu trebuie sa existe decat o singura moneda mondiala si o unica politie mondiala, ce va impune dispozitiile unei unice birocratii internationale.
Primul element al acestei "minunate lumi noi" l-a reprezentat, la inceputul anilor '90, infiintarea Organizatiei Mondiala a Comertului.
Incepand cu anul 1994, a vazut lumina zilei Acordul nord-american de liber-schimb (NAFTA), iar in 1999 a fost randul Bancii Centrale Europene.
Banca Mondiala din Washington DC- pana in prezent a servit in principal la mentinerea artificiala la putere a guvernantilor corupti din tarile Lumii a Treia, pe calea furnizarii de credite prelevate de la contribuabilii occidentali.


Fisiere in arhiva (1):

  • Moneda Euro.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!